14. října 2015

Název: Než jsme se poznali
Žánr: Thriller
Počet stran: 352
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Beta

Anotace: Hannah se nikdy nechtěla citově vázat, ale pak potkala Marka, dokonalého muže, se kterým závazky najednou nevypadaly tak děsivě. Následovala svatba a osm měsíců pohádkového soužití… po kterých se Mark najednou nevrátil ze služební cesty. Hannah, která se kvůli němu vzdala úspěšné kariéry, začíná pátrat a z minulosti se vynořují nečekaná tajemství. Spletla se, když si myslela, že o člověku, s nímž se rozhodla strávit život, ví všechno. Musí se ptát, jaký Mark vlastně byl, než se poznali… 




Recenze:
Na Než jsme se poznali mě úplně mě jako první zaujala obálka, která je podle mě opravdu působivá. Taková jednoduchá a přitom naprosto nádherná. Po následném přečtení anotace jsem už nad volbou knihy nemusela ani váhat, protože mám thrillery vážně hodně ráda a tento mi zněl vážně skvěle, takže jsem se do něj pustila s radostí.

zdroj
Hannah Reillyová má osm měsíců po svatbě s Markem, naprosto dokonalým a věrným mužem, který se v mládí úplně sám vypracovat v úspěšného businessmana. Její život je jako v pohádce, kdy jí ke štěstí chybí už jenom sehnání nové práce, protože tu starou musela z důvodu stěhování z New Yorku do Londýna opustit. Každá pohádka ale jednou končí. U Hannah se začne cosi dít, když se Mark jednoho dne nevrátí z pracovní cesty zpátky domů. Hannah se mu nemůže dovolat a začíná si o něj dělat starosti. Netrvá to dlouho a Mark se jí ozve z cizího čísla, že ztratil telefon a jeho schůze byla nutná prodloužit přes víkend. Jenže tím už nedokázal zastavit rozjetý vlak informací z jeho minulosti, které se k jeho ženě postupem času začaly dostávat.

Hannah je najednou uvězněná mezi pochybnostmi, a i když svého manžela miluje a věří mu, musí se najednou sama sebe ptát, jestli Marka vůbec zná tak dobře, jak si myslela. Nebo jestli o něm ví vůbec něco. Kým byl, než se poznali? Kolik jí toho tají? A je to opravdu všechno jen součást jeho minulosti?

Podle popisu vám to asi bude znít jako normální rodinné drama, kterých jsou všude stovky. Já jsem něco podobného před začátkem čtení taky očekávala, až jsem nakonec zůstala neskutečně překvapená, že mě kniha dokázala tolik pohltit. Snad během padesáti stránek jsem už byla nenávratně chycená v autorčině síti a nedokázala jsem její dílo odložit. Četla jsem dokonce dlouho do noci, což normálně nedělám, ale zrovna byl víkend, takže jsem si to mohla dovolit. Do konce neděle jsem měla přečteno a jsem opravdu, ale opravdu nadšená.

Příběh je sice více méně předvídatelný, ale to nemění nic na tom, že je napsaný tak čtivě, že jsem ho hltala i přesto, že jsem tušila, co se stane na dalších stránkách. Než jsme se poznali mě vážně mile překvapilo a vzhledem k tomu, že jsem nebyla schopná se od knihy odlepit, nemůžu jinak, než hodnotit pěti hvězdičkami. Pokud se u nás vydají nějaká další díla od Lucie Whitehouse, zcela jistě si je nenechám ujít.

Úryvek:
Byl kousek od ní, už se jí skoro dotkl. Zpanikařila a udělala krok vzad, narazila do židle a uhodila se do boku. Využila zmatku, aby zaklapla víko notebooku a schovala stránky Královské nemocnice.
Když znovu zvedla hlavu, Markův úsměv byl tentam. Chvíli oba mlčeli a v kuchyni dozníval zvuk nárazu. „Omlouvám se, že jsem to nestihl domů na víkend,“ řekl Mark. „Ten prodej – závisí na tom tak moc, celá naše finanční budoucnost, a musím udělat všechno pro to, abych maximalizoval zisk. Vím, že jsem měl víc volat, ale byl jsem do toho tak zabraný, a bez mobilu…“
Hannah se najednou roztřásla, třas jí přecházel přes paže až do rukou, které se chvěly jako listy ve větru. Nebylo to z nervozity, ale ze vzteku, fyzicky se projevující zlosti. Zaťala pěsti a odolávala nutkání vrhnout se na něj a začít ho bušit do hrudi jako do bubnu.
„Proč jsi mi lhal?“ I hlas se jí třásl.
Ve tváři se mu objevila ostražitost, jako když spadne roleta. „Lhal? O čem to mluvíš?“


Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Beta. Moc si toho vážím!
Knihu si můžete zakoupit v jejich e-shopu.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10 komentářů:

  1. Pěkná recenze :) Nedávno jsem si knihy také všimla v knihkupectví a díky obálce jsem se na ni podívala. Vypadá zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Jako určitě ti ji můžu jedině doporučit, fakt se mi líbila!

      Vymazat
  2. Moc pěkná recenze :) Tahle knížka mě zajala už v angličtině :) Vypadá vážně dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Tak pokud se ti líbí, tak šup do ní ;)

      Vymazat
  3. Super recenze :D Možná se do knihy taky pustím... ale spíš asi až časem, až se prokoušu tou hordou, co na mě čeká v knihovně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :) A jó, to znám moc dobře :D Takže mi věř, že se neprokoušeš, protože si do té doby pořídíš tunu nových knih a bude tam nová horda :D

      Vymazat
  4. Skvělá recenze, na knížku jsi mě nalákala! :) Mrknu po ní v knihovně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělá recenze! :)
    Kniha mě původně moc nelákala,ale tvoje recenze mi dala opak.Ježíšek se ze mě asi zblázní :-D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podle anotace to zní opravdu jako obyčejné rodinné drama, ale je to fakt skvělý! Ježíšek to přežije :D

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)