12. září 2015

Název: Divotání
Autor: A. G. Howard
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Šepotání #2
Počet stran: 432
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musí odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně. Všechno by to bylo snazší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů – kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko! Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.


Recenze napsána pro knihkupectví Fantasya, kde si ji taky můžete přečíst.


Úryvek:
Zachovy ruce sevřou mé hrdlo jako nelítostné kleště.
Vteřinu předtím, než ztratím vědomí, ucítím poryv větru.
„Konec hrátek!“ štěkne Morfeův rozzlobený hlas a donutí mě otevřít oči. Srdce se mi rozbuší v naději, že přece jen budu žít. Nikdy jsem si nemyslela, že tak ráda uslyším jeho britský přízvuk.
Morfeus mě vysvobodí ze Zachova sevření a odtáhne mě stranou. Padnu na kolena, držím si bolavý krk a sípavě kašlu. S každým nádechem bolestně zasténám, ale jsem vděčná za každý závan kyslíku, který mi dýchací trubicí pronikne do plic.
Chtěla bych naléhat na Morfea, ať Zachovi neubližuje, ale opustila mě všechna síla. Bolí mě všechno od krku po nohy. Doplazím se ke stěně, pevně se o ni zapřu zády a schoulím se do klubíčka ve snaze se přestat třást jako ratlík.
Zvuky zápasu mě ale donutí zvednout hlavu.
Morfeus klečí nad ležícím Zachem, tiskne mu hrudník kolenem k zemi a násilím ho krmí tumtumovými plody. Zaplaví mě vlna úlevy. Tak on mu chce pomoct, ne ublížit!



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10 komentářů:

  1. Divotání už jsem taky četla, dokonce na něj napsala i recenzi - http://boook-planet.webnode.cz/news/a/, moc se mi líbilo, možná dokonce víc jak Šepotání, jen doufám, že nebudeme muset čekat moc dlouho na další díl..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se Šepotání líbilo o něco víc. Sice v Divotání dostal větší Morfeus, kterého fakt zbožňuju, ale mrzelo mě, že se příběh odehrával jen u Alyssy doma a ne i v Říši divů. Ale na další díl se opravdu moc těším, protože konec byl fakt "wow" :D

      Vymazat
  2. Super recenze, ale nejspíš zase ještě o nějaký ten pátek tuhle sérii odložím :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi marná :D Doufám, že ji nebudeš odkládat do nekonečna ;)

      Vymazat
  3. Pěkná recenze. Divotání si určitě přečtu, i když teď se na to nějak extra netěším... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechápu, jak někdo nemůže mít rád Morfea :DDDD Mně zase leze na nervy Zach :D

      Vymazat
    2. Já zas nechápu, jak ho někdo může mít rád :D Prostě... ne.... :D :D A teď, když píšeš, že ten milostný trojúhelník bude ještě horší, tak potěš... :D Někdy ty milostné trojúhelníky fakt nemusím.
      Joo a jsem překvapená, že se děj knihy nebude vůbec odehrávat v Říši divů :-O

      Vymazat
    3. Vždyť je Morfeus naprosto zlatej! :D A až se dozvíš, jak to s tím trojúhelníkem vypadá, tak si asi vyrveš vlasy, no :DDD A to mi povídej, já byla fakt v šoku, že se do té Říše divů vlastně ani nedostali. Ale tak ve třetím díle se nám to vynahradí, tam zase budou nejspíš celou dobu :D

      Vymazat
    4. Néé, to mi ani neříkej! :D :D :D Teď už se mi do čtení nechce vůbec, dík! :D
      To jo, ve třetím díle si určitě Říši divů užijeme :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)