19. září 2015

sobota, září 19, 2015
5 komentářů štítky

Už je to nějakou chvíli, co se tu objevil poslední Tag, takže jsem si trochu zahledala a našla jeden, který se mi opravdu hodně líbil. Je to Pokemon book tag, který jsem našla u Melindy. Když jsem byla malá, tak jsem Pokemony milovala a doteď na ně vzpomínám s láskou, takže jsem věděla hned od začátku, že tento Tag si zkrátka musím vyplnit :)


1) Pikachu - Kniha, která vás šokovala


Těch bylo spoustu, ale za poslední dobu mě asi nejvíc šokoval třetí díl ze série Bohové Olympu - Znamení Athény. Protože jako četli jste ten konec?! Rick Riordan už několikrát dokázal, že se vyžívá v otevřených koncích a mučení svých čtenářů při čekání na další díly, ale tohle fakt přehnal. Tohle byl konec, který vydýchávám doteď. Už aby se mi dostal do rukou čtvrtý díl, abych mohla zjistit, jak to bude pokračovat!


2) Squirtle - Kniha, která vás rozplakala


Nejsem nijak zvlášť citlivá plačka, spíš naopak. Moje máma brečí skoro u všeho, zatímco já na to jen s kamenným výrazem zírám. Už jsem se od ní i dozvěděla, že snad nemůžu být její dcera, když jsem tak necitelná :D Ale pár knihám se přeci jenom podařilo mě rozbrečet. Nejvíc to ale zvládla Nebezpečná láska od Kateřiny Petrusové. Tam jsem opravdu řvala jako mimino a hned listovala na další stránky, abych se dozvěděla, jestli to Katka vážně udělala, protože přeci nemůže být krutá. Vážně bomba, tuhle knížku miluju!


3) Meowth - Kniha, kterou už byste si znova nekoupili


To by byla určitě kniha Dech od Sarah Crossan. Anotací mě zaujala a navíc byla zlevněná na krásnou cenu, tak jsem po ní sáhla a těšila se na ni. Myslela jsem si, že se mi bude tato dystopie líbit zvlášť po tom, co jsem si přečetla několik vychvalujících recenzí, ale bohužel mi nesedla. Sice jsem ji přečetla, ale trvalo mi to dlouho a vůbec mě to nebavilo. Rodiče mi pak ještě koupili druhý díl, který jsem už ovšem ani nedočetla a rovnou ho odprodala dál. Takže ne, po Dechu bych znovu už určitě nesáhla.


4) Pidgey - Místo z knihy, kam byste si s chutí zaletěli 


Ráda bych navštívila velkou spoustu měst a míst z knih, ale protože snad jednou budu mít příležitost ta místa navštívit, zvolím místo, na které se mi nikdy nepodaří dostat a to z toho důvodu, že neexistuje. Volím Idris, skleněné město Lovců stínů ze série Nástroje smrti. Jak strašně ráda bych tu malou zemičku viděla spolu s jejími skleněnými věžemi!


5) Charizard - Kniha, která vás tak naštvala, že byste ji nejraději zapálili


Řekla bych, že takhle mě žádná knížka nenaštvala. Je fakt, že jsem několikrát četla něco, co se mi strašně moc líbilo a koncem to autor zkazil tak, že jsem měla chuť řvát, ale nikdy to nebylo nic tak hrozného. Abych ale odpověděla, zvolím horor Ti za řekou, který se mi absolutně ale absolutně nelíbil. Kdybych ho neměla jako recenzák, tak bych ho ani nedočetla. Nebylo to vůbec strašidelný, jak anotace slibovala, a opravdu mě to nebavilo. Takže hned po dočtení jsem knihu hodila do rohu a od té doby jsem se na ni ani nekoukla. A už ani nekouknu.


6) Jigglypuff - Vyber postavu, která je považována za slabou, ale ty si nemůžeš pomoci a miluješ ji 


Nad touhle otázkou jsem kupodivu přemýšlela nejdéle a ani teď nemám pocit, že bych vymyslela nějakou uspokojující odpověď. Ale zkrátka mě žádná taková postava nenapadla, takže jsem nakonec zvolila Cath z Fangirl. Je to plachá introvertka, která se bojí i promluvit, když to má být na cizího člověka, což vyjadřuje trochu slabosti. Ale i přesto, že se občas chová fakt nepochopitelně a přehnaně, zbožňuju ji.


7) Garbodor- Kniha, u které jste vzhledem k obálce očekávali, že se vám nebude líbit, ale nakonec se vám zalíbila


Tady zvolím knihu, kterou jsem dočetla akorát před pár dny a to Klid před bouří od Lindy Howard. Ta obálka je naprosto, ale naprosto příšerná. Vůbec se mi nelíbí, je kýčovitá, přeplácaná a prostě všeobecně hnusná. Ale příběh mě bavil a dal mi přesně to, v co jsem doufala. Příjemnou akční oddechovku. Fakt super.

 8) Metapod- Jednoduchá a přesto efektivní kniha


Tady mi taky chvíli trvalo, než jsem našla odpověď, protože tak trochu nechápu, co autor Tagu myslel pod pojmem efektivní. Nakonec jsem se ale vyprdla na snahu to rozluštit a vzala si to po svém. Vybrala jsem knížku Malý princ, která je napsána opravdu jednoduše pro malé děti, ale zároveň ji malé děti nikdy nepochopí, protože se v ní skrývá spoustu podtextu a poslání, na které musí být člověk dospělý, aby chápal, v čem je tato kniha tak výjimečná.


9) Togepi - rozšiřte lásku k Pokémonům označte další blogery, kteří by podle vás měli udělat tento tag


Nikoho nenutím, ale byla bych ráda, kdyby Tag vyplnila Zašitá v knihách a pak Elis s Marťou z Knižního světa. A pak samozřejmě každý, kdo by měl chuť.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



5 komentářů:

  1. Skvělý ta, super odpovědi a děkuju za nominaci :) Už nějak týden nebyl článek takže do tohoto tagu se ráda pustím, i když ani o víkendu čas nemám.. pokusím se s ním poprat ještě dnes :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se do něj pustíš! Těším se na odpovědi ;)

      Vymazat
  2. Skvělý tag a výborné odpovědi a děkujeme za nominaci :D Také se do vyplňování pustíme :)

    OdpovědětVymazat
  3. Pokémon sú super. Mám skoro tridsať a aj tak si občas pustím nejaké tie diely. Rovnako ale, na ten diel, kedy odlieta už vyvinutá Catterpillar a Ash jej dáva slobodu, to je jednoducho dojáreň. To je rovnaké ako Naruto. Človek by povedal, že je to rozprávka pre deti, ale tam emócie fakt tečú prúdom. A krv teda občas niekedy tiež. ;-)

    OdpovědětVymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)