25. září 2016

neděle, září 25, 2016
10 komentářů štítky

Opět přicházím s jedním krásným tagem, který ke mně sedí jako ulitý. Knihy a postel k sobě v mém případě totiž nerozlučně patří. Vždycky před spaním čtu, takže vyplnění tohoto tagu pro mě bylo vyloženě povinností. Našla jsem ho na blogu The girl who read too much.

1. Kniha, která tě udržela celou noc vzhůru:
Upřímně? Vůbec žádná. Já jsem spáč a spánek naprosto miluju. Kdyby to šlo, tak spím pořád. A i když miluju i knihy a to ne málo, zatím se mi ještě nestalo, že bych dala nějaké knize přednost před spánkem. Jakmile na sobě prostě začnu cítit únavu a vím, že následující ráno musím vstávat na školy nebo někam jinam, zkrátka knihu odložím a zhasínám. Ale abych něco odpověděla, tak když jsem četla úplně poprvé Hunger Games, měla jsem hodně velké potíže v noci knihu položit, protože každá kapitola končila nesmírně napínavě! Takže říkám to. Sice jsem kvůli té knize nezůstala vzhůru celou noc, ale rozhodně jsem kvůli ní udržela oči otevřené mnohem delší dobu, než je u mě zvykem.


2. Kniha, po které ses bála jít spát:
Opět musím říct, že žádná. Já totiž horory moc nečtu, četla jsem jich jenom pár a po těch mi spánek žádné problémy nedělal. Ale je fakt, že kupříkladu thriller Řezník, který jsem dočetla zrovna nedávno, mi dával trošku zabrat. To, co onen sériový vrah prováděl všem těm dívkám, byla opravdu síla, takže to jsem si chvílemi nadávala, proč jsem to rozečetla zrovna za tmy v posteli. Ale stejně jsem nakonec usnula bez problému.


3. Kniha, která tě uspala:
Řekla bych, že drtivá většina z povinné četby. Klasiku moc nemusím, no. Nějaké kousky se mi samozřejmě líbí, nejsem ten typ, co odsuzuje všechno školní čtivo, ale většinou mě nudí a uspává, to přiznávám. Největší problém jsem měla asi se Shakespearem a jeho Romeem a Julií. To pro mě bylo jedno velké utrpení. A Hamlet taky nebyl kdovíco.


4. Kniha, u které ses těšila na vydání tak moc, že jsi kvůli ní nemohla spát: 
Strašně moc jsem se těšila na vydání Skleněného trůnu od Sarah J. Maas. Vím, že několik čtenářů kniha zklamala, ale mně se strašně moc líbila, a protože se Sarah díl od dílu zlepšuje, vždycky se vyloženě klepu na chvíli, kdy se na trhu objeví další kousek z této série. Hlavně teď po tom excelentním třetím díle se nemůžu dočkat čtyřky! 
5. Kniha, v které je tvůj vysněný přítel: 
Nejprve jsem chtěla dělat drahoty, že jednoho si přeci nemůžu vybrat, ale abych nebyla nenasytná, nakonec jsem se rozhodla pro Dimitrije BelikovaVampýrské akademie. To je totiž nesmírně úžasný, hodný, poctivý a ochranářský chlap, který se dostává snad jen za odměnu. Opravdu ho Rose závidím! 


6. Kniha, ve které by bylo pro tebe žít noční můrou: 
V jakékoliv dystopii (Hunger Games, Nebe, Dech, Rudá královna, Selekce…), protože se vždycky jedná o svět plný chudoby, útisku nebo přírodních katastrof. Tam bych opravdu žít nechtěla. Ať už šlo o jakoukoliv dystopii, co jsem četla, budoucnost v ní nevypadala zrovna růžově. 


7. Kniha, která ti připomíná čas spánku: 
Asi jakákoliv se zimní tématikou. V zimě je totiž stále tma, slunce zapadá velmi brzy a znovu vylézá poměrně pozdě, takže se mi chce většinu času trávit v posteli a spát. Jako první mě napadlo třeba Sněží, sněží. 


8. Kniha, která skončila děsivým cliffhangerem (otevřeným koncem): 
Takových tu bylo už spoustu, ale jako první mi na mysl přišel Křišťálový meč, který jsem dočetla zrovna před pár dny. A ten tedy končí zatraceně pořádným cliffhangerem! Grrr, autorka mě tím fakt naštvala! 


9. Kniha, o které se ti doslova zdálo: 
Mně osobně se o knihách moc nezdá. Vím, že jsem asi divná, protože se to stává většině knihomolů, ale mně se knižní příběhy do snů zkrátka nepromítají. Spíš se mi v nich perou myšlenky, co se týkají mých osobních záležitostí. Ale vím, že když jsem před lety četla Eragona a vůbec poprvé se ocitla ve světě draků, do snů se mi nacpal. Protože kdo by netoužil po létání na Safiřině hřbetu, že? 


10. Knižní příšera, kterou bys nechtěla najít pod postelí: 
Vzhledem k tomu, že čtu hlavně fantasy, tak se těch možností nabízí hned několik, ale já tu příšeru pojmu v jiném slova smyslu a napíšu Řezníka. Mám ho prostě v živé paměti a díky tomu mě napadl jako první. Tohohle odporného sériového vraha bych pod postelí fakt mít nechtěla (ani kdekoliv jinde).



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10 komentářů:

  1. Tohle je opravdu dobrý a zajímavý tag :D Ten Křišťálový meč končí cliffhangerem? Já jsem na něj dost zvědavá, ale tohle mě trošku vyděsilo, abych pravdu řekla xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel, končí to pořádným cliffhangerem, pořádně mě to naštvalo :/

      Vymazat
  2. Velmi vtipný a pěkný Tag! Dimitrij je prostě láska!

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý tag! :) Povinná četba mě taky občas nudí, nejhorší pro mě byl Milion od Marca Pola, u něhož se mi podařilo natvrdo usnout. :D

    http://burrowofthebookworm.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milion jsem nečetla, takže nemohu posoudit, ale jinak je pro mě klasika spíš zlo, no :D Ale samozřejmě se najdou výjimky, které se mi moc líbily :)

      Vymazat
  4. To je moc dobrý TAG, asi ho také vyplním.. :D O otevřeném konci mi raději vůbec nemluv, Křišťálový meč zrovna čtu.. :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to otevřené jako blázen, takže přeju pevné nervy :D

      Vymazat
  5. Super tag :D až jednou budu mít volnou chvilku, tak ho pravděpodobně vyplním taky :D

    OdpovědětVymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)