6. června 2015

sobota, června 06, 2015
4 komentáře štítky

Opět jsem narazila na jeden Tag, který se mi obzvlášť zalíbil, takže jsem se ho rozhodla vyplnit. Našla jsem ho u Marky a budu moc ráda, když se do něj taky zapojíte :)


1. Fáze - Prvotní přitažlivost
Knížka, kterou sis koupila kvůli krásné obálce.
Rozhodně Šepotání od A. G. Howard. Sice jsem si ji nekoupila, ale dostala ji jako recenzní výtisk, ale to byla víceméně náhoda, protože jsem nečekala, že se mi povede knihu získat, takže jsem si ji plánovala pořídit sama. Ta obálka si mě získala hned, jak jsem ji poprvé uviděla a doteď jsem do ní zamilovaná a mám ji vystavenou na poličce čelem k sobě, abych se na ni mohla stále dívat.





 
2. Fáze - První dojem 
Knížka, která tě dostala svou anotací.
Tady se budu opičit po Marky, ale zkrátka musím napsat stejnou knihu. Ostrov lhářů od E. Lockhart má prostě geniální anotaci. Absolutně z ní netuším, o čem knížka je, ale i tak si chci knížku rozhodně přečíst. Sice jsem si ji ještě nekoupila, ale do konce měsíce bude moje. Naše místní knihkupectví bude slavit narozeniny a dají pěkné slevy a přesně tam si Ostrov lhářů pořídím. Jak já se na něj těším!





3. Fáze - Sladké řeči
Knížka, která tě dostala díky stylu, kterým je napsána.
Hm, tohle je pro mě docela těžká otázka. Zbožňuju opravdu velké množství knih, které jsou podle mě úžasně napsané, ale jako první se mi asi vybavilo Saeculum od Ursuly Poznanski. Ta knížka je zkrátka úžasná! Slupla jsem ji jako malinu a dokonce jsem se u ní i chvílemi bála, takže opravdu není pochyb o tom, že je skvěle napsaná. Já se u knížek moc nebojím, ale když už se to nějaké podaří, je to pro mě vážně známkou kvality!




4. Fáze - První rande
První díl série, který tě přiměl pořídit si zbytek.
Určitě Percy Jackson – Zloděj blesku od Ricka Riordana. Chystala jsem se na něj už strašně dlouho, ale teprve teď po několika letech jsem se přinutila přečíst si první díl. Ten mě okamžitě strhnul a já si okamžitě zažádala u nakladatelství Fragment o další díly. Tuhle sérii jsem prostě nemohla nechat nedočtenou, takže jsem přelouskala všech pět dílů a teď pokračuju i navazující sérií Bohové Olympu.






5. Fáze - Pozdní noční hovory
Knížka, která tě přiměla zůstat vzhůru celou noc.
Já nejsem ten typ knihomola, co zůstává zírat na stránky dlouho do noci, protože já jsem jedním z těch lidí, co potřebují spánek víc než cokoliv jiného. Pokud nespím alespoň sedm hodin, jsem nepoužitelná, takže zodpovědně knížky včas odkládám. Jedné knize se ale přeci jenom povedlo udržet mě vzhůru skoro do rána. A byl to první díl Hunger games – Aréna smrti od S. Collins. Naprosto každá kapitola totiž končila tak strašně moc otevřeně, že zkrátka nešlo nepokračovat. Potřebovala jsem vědět, co se bude dít dál!



6. Fáze - Vždycky v mé mysli
Knížka, o které jsi nemohla přestat přemýšlet.
Bez přemýšlení říkám Na západní frontě klid od E. M. Remarquea. Ten příběh je tak strašně silný, že je snad nemožné knihu přečíst a hned ji dostat z hlavy. To by byl přímo hřích a navíc naprostá ignorance, protože se ve mně při čtení vařilo tolik emocí a svíralo se mi i samotné hrdlo, že jsem se místy bála, že to ani nezvládnu dočíst. Ta kniha je tak strašně moc krásná, ale zároveň opravdu drsná, takže vás k přemýšlení vyloženě přinutí. Nebo alespoň mě určitě.


 


7. Fáze - Fyzické sblížení
Knížka, která tě zaujala tím, jaká je na omak.
To bude nejspíš Škola dobra a zla od S. Chainani. Je to totiž jediná knížka, která při doteku vybočuje z řady všech ostatních knih v mé knihovně. Tahle jediná má totiž vystouplé obrázky a písmo, takže když přijedete prsty přes obálku, hned je ucítíte. Knížku jsem sice ještě nečetla, ale strašně moc se na ni těším. Snad se k ní dostanu o prázdninách, i když na tom nebudu s časem zrovna dobře kvůli brigádě.




8. Fáze - Setkání s rodiči
Knížka, kterou bys doporučila rodině a známým.
Pravděpodobně jakákoliv knížka od Kateřiny Petrusové. Ty opravdu vnucuju každému na počkání a u spousty lidí se mi to podařilo. Její prvotinu Nebezpečná láska jsem půjčila kamarádce, mamce (četla ji 2x), babičce, sousedce (četla ji 2x), mamčině kamarádce, dědově přítelkyni a na moje i mámino doporučení se dokonce začetl i táta, který mě opravdu hodně překvapil, že se pustil do romance. Ale kniha se mu líbila, z čehož jsem měla vážně radost :) No a já sama jsem tuhle knížku četla už asi pětkrát.



9. Fáze - Přemýšlení nad budoucností
Knížka nebo série, u které si jsi jistá, že ji budeš číst ještě mnohokrát.
Opět bez přemýšlení volím Malého prince od A. de Saint-Exupéry. Knihu mám už několikrát přečtenou a jsem si opravdu stoprocentně jistá, že jsem ji nečetla naposledy. Ta knížka je tak nádherná, šťastná a smutná zároveň a hlavně nutí přemýšlet. Pokaždé v ní najdu něco nového, co jsem v ní při předešlém čtení neviděla a přesně to mě na ní baví. Což mi připomíná, možná bych si tuhle pohádku mohla přečíst znovu :D




10. Fáze - Sdílej lásku!
Koho do TAGu označuješ?
Každého, kdo by si ho rád vyplnil. Nerada do TAGů někoho nutím, takže ať si ho vyplní ten, koho zaujal a chtěl by na jeho otázky odpovědět. Pokud by ale měly dotyčné zájem, ráda bych se podívala na odpovědi Elis a Marti z Knižního světa, ale jak jsem řekla, nikoho nenutím ;)



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4 komentáře:

  1. Skvělý tag a výborné odpovědi :D Tak jsem přemýšlela, zda tenhle tag vyplnit nebo ne a koukám, že tys to hezky rozhodla za mě :D. Obávám se, že v některých odpovědí se nejspíš budu opičit (Saeculum), ale snad to nebude tak hrozné :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že jsem to za tebe takhle vyřešila :D Opičit se klidně můžeš, však je normální, jestli se v něčem shodneme :)

      Vymazat
  2. S Šepotáním souhlasím, obálka je skvělá... A jo jo, Ostrov lhářů :D Hunger Games jsou nejlepší, jenže já jsem je asociálně četla od rána do večera a ne od noci do rána :D U zbytku taky celkem souhlasím, Nebezpečnou lásku čte zrovna mamka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šepotání a Ostrov lhářů u mě byly naprosto jasné, u ostatních otázek jsem musela trochu přemýšlet :)

      Vymazat

Máš-li něco na srdci či na jazyku, střílej. Za každý komentář budu vděčná, beru i kritiku ;)