31. října 2016

pondělí, října 31, 2016
12 komentářů štítky
Knižní shrnutí jsem si čmajzla u Knižního světa.

Říjen je u konce a já jsem tu s dalším Knižním shrnutím, kde pěkně shrnu, jaké knihy jsem to vlastně v posledním měsíci přečetla a jak si u mě jednotlivé knihy stály. Škola se bohužel projevuje a každý měsíc mi počet přečtených knih strhává níž. A to ještě není zkouškové, nevím, co budu dělat pak. :(

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



30. října 2016

neděle, října 30, 2016
30 komentářů štítky
zdroj: readingicon.com
Říjen už pomalu končí a já vám přináším své nové přírůstky do knihovny. Jako obvykle z nich mám nesmírnou radost. Zajímá vás, co je u mě nového?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



29. října 2016

sobota, října 29, 2016
16 komentářů štítky

Dnes přišla na řadu trilogie Drahokamy. Toto je jedna z mých vůbec nejzamilovanějších sérií všech dob. Všechny tři díly jsem hodnotila nejvýš, jak jsem jenom mohla, a jsem si stoprocentně jistá, že Drahokamy nebudou jednou z těch sérií, co přečtu jednou a dost. Nene, ke Gwen a Gideonovi se kdykoliv zase moc ráda vrátím. Že ta série opravdu stojí za to, prozrazuje i fakt, že si ji zamilovala i moje mamka, která fantasy nesnáší a knihy z žánru young adult normálně nečte.

1) Rudá jako rubín - 2012 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
2) Modrá jako safír - 2012 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
3) Zelená jako smaragd - 2013 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



28. října 2016

Název: Playground
Autor: Lars Kepler
Žánr: Fantasy, Thriller
Počet stran: 440
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Host


Anotace: Co se stane během těch vzácných vteřin, kdy se zastaví srdce? Jasmin Pascalová‑Andersonová má hodnost poručíka švédské armády. Během mise NATO v severním Kosovu se její jednotka ocitne v boji. Jasmin ztratí dva ze svých mužů a sama je těžce zraněna. Na celou minutu a čtyřicet vteřin se jí zastaví srdce, potom je však přivedena k životu. Po probuzení mluví o své zkušenosti z klinické smrti: ocitla se v tajemném přístavním městě, jež představuje přechod mezi životem a smrtí a v němž panuje krutý a nespravedlivý systém. Jasmin je ze svých zážitků zmatená a rozrušená. Co se stalo během těch vzácných vteřin, kdy se jí zastavilo srdce? A jak se jí podařilo překonat nástrahy města a vrátit se do života? Jasmin se ve Stockholmu léčí z posttraumatického stresového syndromu, opustí armádu a snaží se vést poklidný život. Až do dne, kdy jí vážná dopravní nehoda opět obrátí svět vzhůru nohama. Lékaři v nemocnici operují Jasminina syna, aby mu zachránili život. Během operace mu však musejí na okamžik zastavit srdce. Nikdo neví, kolik pravdy je na příbězích těch, kteří se navrátili z blízkosti smrti. Ale Jasmin nemůže riskovat. Ví, že si její syn sám neporadí a nevrátí se. Kruté přístavní město plné násilí je nebezpečné místo. A ze všeho nejnebezpečnější je hřiště…


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



27. října 2016

čtvrtek, října 27, 2016
8 komentářů štítky

 Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je? 
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



26. října 2016

středa, října 26, 2016
4 komentáře štítky
zdroj
Název: Younger 
Země původu: USA
Roky vysílání: 2015 - ????
Domovská stanice: Tv Land
Tvůrce: Darren Star 
Žánr: Komedie
 
Hlavní obsazení: Sutton Foster (Liza Miller), Hillary Duff (Kelsey Peters), Miram Shor (Diana Trout), Debi Mazar (Maggie), Nico Tortorella (Josh), Molly Bernard (Lauren Heller), Peter Hermann (Charles Brooks), Dan Amboyer (Thad Steadman)

Popis: Liza je čtyřicetiletá, čerstvě rozvedená svobodná matka. Nyní hledá práci, což - jak brzy zjistí - je pro ženu jejího věku velmi obtížný úkol. Poté, co se jí dostane komplimentu od o poznání mladšího muže, se rozhodne, že podstoupí vizuální proměnu. Tu si vezme na starost její přítelkyně Maggie. Úkolem je, aby Liza vypadala, že je jí méně než třicet. Liza brzy poté získá práci jako asistentka Diany, která ji přidělí jako parťačku ke spolupracovnici Kelsey. (zdroj: serialzone

Co na to já?
zdroj

Seriál Younger mě úplně, ale úplně minul. Na to, jak se dobře v seriálovém světě orientuju, jsem tento seriál nějak zaspala, protože jsem o něm v životě neslyšela. Dozvěděla jsem se o něm až na youtube, když jsem se úplně náhodou proklikala na video o hlavní hrdince Lize s Joshem. Video se mi zalíbilo a tak jsem si hned začala zjišťovat, co je ten seriál zač. A okamžitě jsem se do něj zbláznila! Čtyřicetiletá Liza začne předstírat, že jí je teprve dvacet šest let, aby získala práci v nakladatelství jako asistentka, ale čím déle v tom pokračuje, tím víc se to komplikuje. A když se do ní zamiluje mladý Josh, který je přesvědčený, že i ona patří do jeho věkové kategorie, Liza se začne obávat, že se do svých lží dostala tak hluboko, že se z nich už nikdy nevyhrabe. Je to opravdu výborný sitcom s dvacetiminutovými epizodami, na které se kouká skoro samo. A musím říct, že herečku do hlavní role vybrali výborně! Sutton Foster je totiž nádherná žena, která na svých skutečných čtyřicet nevypadá opravdu ani náhodou, takže se do této role nádherně hodí!

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



25. října 2016

Název: Aspoň trochu normální
Autor: Trish Doller
Žánr: Romance, Young adult
Počet stran: 200
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Když se Travis vrátí domu z mise v Afghánistánu, zjistí, že jeho rodiče se rozvedli, bratr mu přebral přítelkyni a ukradl auto. A navíc ho pronásledují noční můry, v nichž stále dokola vidí smrt svého nejlepšího přítele. Zdá se, že jeho život je úplně v troskách. Pak ovšem potká Harper, svou dávnou kamarádku ze střední školy, s kterou se začne prodírat minovým polem rodinných problémů i posttraumatické poruchy. A konečně se zdá, že život by mohl být aspoň trochu normální. Travis suchý humor, smysl pro čest a povinnost i schopnost věřit v životě v to dobré, z něj dělají neobyčejného a neodolatelného hrdinu.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



24. října 2016

pondělí, října 24, 2016
6 komentářů štítky
Jsem tu s dalším článkem do rubriky Top 5. Tentokrát jsem si zvolila pořadí svých nejoblíbenějších mužských autorů. Při pohledu na svou knihovnu jsem si uvědomila, že si většinou nevybírám knihy podle toho, kdo je napsal, ale spíš podle toho, jak mě zaujmou obálkou a anotací. Pár spisovatelů, u kterých si přeju vlastnit všechny jejich knihy a které miluju, jsem ale přeci jenom našla, abych mohla tenhle žebříček sestavit. Právě z toho důvodu, že si většinou knihy kvůli autorům nepořizuju, pro mě byl tenhle seznam jedním z nejjednodušších

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



23. října 2016

neděle, října 23, 2016
10 komentářů štítky
Poctivě plním svou úplně první výzvu, ve které jsem si dala za cíl přečíst 60 knih, což se mi během prázdnin podařilo, takže jsem si výzvu navýšila a pokračuju! :) Takže se pojďme podívat na další desítku knih, co jsem letos přečetla.


71. Drakie - Sophie Jordan (296 stran) - září, čteno poprvé, 3/5
72. Drakie: Útěk - Sophie Jordan (264 stran) - září, čteno poprvé, 3/5
73. Nečekej slitování - Linda Howard (168 stran) - září, čteno poprvé, 4/5
74. Zrcadlení - A. G. Howard (432 stran) - září, re-reading, 4/5
75. Křišťálový meč - Victoria Aveyard (416 stran) - září, čteno poprvé, 3/5
76. Řezník - Jennifer Hillier (352 stran) - září, čteno poprvé, 5/5
77. Stínová královna - C. J. Redwine - (360 stran) - září, čteno poprvé, 4/5
78. Drakie: Návrat - Sophie Jordan (260 stran) - září, čteno poprvé, 3/5
79. Monument 14 - Emmy Laybourne (296 stran) - říjen, čteno poprvé, 4/5
80. Prastarý mečRick Riordan (488 stran) - říjen, čteno poprvé, 4/5
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



22. října 2016

sobota, října 22, 2016
6 komentářů štítky

V této rubrice se nuji knihám, které byly zfilmovány nebo použity jako základ pro seriál. A jedná se samozřejmě o knihy, které jsem četla, a pochopitelně viděla i jejich zpracování.
Dneska jsem se rozhodla podívat na zoubek příběhu Eragon.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



21. října 2016

pátek, října 21, 2016
8 komentářů štítky
Všimla jsem si u Lucy Lillianne, že vydává spoustu článků, které slouží k její vlastní orientaci ve své knihovně. Rozhodla jsem se začít s něčím podobným, protože mám doma opravdu hodně sérií a občas se ztracím v tom, jestli už jsou kompletní nebo mi ještě několik dílů do sbírky chybí. Proto jsem si založila rubriku "Kompletní série", kam budu dávat knižní rodinky, které už kompletní mám a nemusím tím pádem hlídat, jak je to s dalšími díly.


Jako první tu mám trilogii Bavettovi. Kateřina Petrusová se sice před pár lety zmínila, že má v hlavě nápad i na čtvrtou knihu o Kevinovi, ale zatím se nic neděje. Pokud k tomu dílu jednou dojde, budu samozřejmě moc šťastná, ale aktuálně jsou Bavettovi pouze trilogií, kterou mám tím pádem kompletní. Mám ji celou přečtenou a naprosto ji miluju!

1) Nebezpečná láska - 2012 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
2) Nepřítel mého nepřítele - 2013 - přečteno a hodnoceno 5 hvězdičkami
3) Zakázaná přitažlivost - 2014 - přečteno a hodnoceno 4 hvězdičkami
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



16. října 2016

neděle, října 16, 2016
14 komentářů štítky

Že se včera v Praze odehrával literární festival Humbook, který pořádala nakladatelství CooBoo a Fragment, jste jistě věděli. Já jsem ostuda největší, protože i když mi je dvacet, ještě nikdy předtím jsem na žádném festivalu (ani na Světě knihy) nebyla, takže když jsem se poprvé doslechla o Humbooku, věděla jsem, že tam prostě musím jet! A tak jsem jela... :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



15. října 2016

Název: Monument 14
Žánr: Dystopie, Young adult
Díl: Monument 14 #1
Počet stran: 296
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: Baronet

Anotace: Tvá matka na tebe křičí, že nestihneš autobus. Vidí, jak se blíží ulicí. Nezastavíš se a neobejmeš ji, neřekneš jí, že ji máš rád. Nepoděkuješ jí, že je hodná, laskavá a trpělivá máma. Jistě že ne – jen seběhneš schody a utíkáš na roh ulice. Kdybys ale věděl, že je to naposled, co mámu vidíš, nejspíš by sis přál, aby ses zastavil a všechny ty věci udělal. Možná i za cenu, že by ti autobus ujel. Ale autobus se už blížil, tak jsem se rozběhl. Čtrnáct dětí. Jeden supermarket. A milion věcí, které nabraly špatný směr. V akcí nabitém debutovém románu Emmy Laybourneové se stal supermarket útočištěm pro čtrnáct dětí - šest středoškoláků (oblíbených i neoblíbených), dva osmáky (z nichž jeden je technický génius) a šest malých dětí. Venku zuří jedna katastrofa za druhou, počínaje monstrózním krupobitím a konče použitím chemických zbraní, které svět – jak ho znají – vedou do záhuby.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10. října 2016

pondělí, října 10, 2016
6 komentářů štítky

 Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je? 

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



9. října 2016

neděle, října 09, 2016
2 komentáře štítky
zdroj
Název: Sea Patrol (Námořní hlídka)  
Země původu: Austrálie  
Roky vysílání: 2007 - 2011 
Domovská stanice: Nine Network  
Tvůrce: Hal McElroy, Di McElroy
Žánr: Drama

Hlavní obsazení: Ian Stenlake (Mike Flynn), Lisa McCune (Kate McGregor), Matthew Holmes (Chris 'Swain' Blake), Kristian Schmid (Robert 'Ro' Dixon), John Batchelor (Andy 'Charge' Thorpe), Saskia Burmeister (Nikki 'Nav' Caetan), David Lyons (Josh 'ET' Holiday), Jay Ryan (Billy 'Spider' Webb), Jeremy Lindsay Taylor (Pete 'Buffer' Tomashevski), Kirsty Lee Allan (Rebecca 'Bomber' Brown), Nikolai Nikolaeff (Leo '2 Dads' Kosov-Meyer), Conrad Coleby (Dylan 'Dutchy' Mulholland), Danielle Horvat (Jessica 'Gap Girl' Bird)

Popis: Hlídka Australského královského námořnictva na lodi Hammersley, střeží a chrání, čtyřiadvacet hodin denně, sedm dní v týdnu a v jakémkoli počasí, moře a území Austrálie. Posádka lodi Hammersley se musí vypořádat nejen s vlastním životem, ale také s černým obchodem, pašováním drog, lidí a nelegálními uprchlíky. (zdroj: serialzone)
zdroj

Co na to já?
Docela by mě zajímalo, jestli tento seriál někdo znáte. Je to už pár let, co jsem na něj poprvé narazila v televizi, a v té době ho dávali ještě na stanici Hallmark, která už před nějakou dobou změnila název. Ve chvíli, kdy jsem na něj koukala, jsem byla ještě dítě, takže absolutně netuším, jak bych se na Námořní hlídku tvářila dnes, ale kdysi mě opravdu hodně bavila. Seriálů o námořnících totiž zrovna moc není, takže jsem si hodně užívala tu originalitu. Bavilo mě každý týden s posádkou řešit nové případy i jejich osobní problémy. Pokud se seriál zase někdy v televizi objeví nebo se mi ho podaří najít někde na internetu online, určitě se na něj mrknu znovu, protože mi docela dost chybí. Měla jsem ho opravdu ráda.


.
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8. října 2016

sobota, října 08, 2016
6 komentářů štítky

 Po nějaké chvíli tu mám nafocený nový unboxing. Je to z toho důvodu, že si teď balíčky nechávám většinou posílat na vysokoškolskou kolej a tam nemám foťák, takže fotím jen výjimečně, když mi nějaký balík dorazí domů.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



7. října 2016

Název: Drakie - Návrat
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Drakie #3
Počet stran: 260
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: CooBoo

Anotace:
V druhém díle Drakie se Jacinda rozhodla vydat za svou matkou, kterou drakijský kmen vykázal z města. Předtím ale ještě chce zachránit Miriam, mladší Cassianovu sestru, z enkroské pevnosti, protože cítí určitou odpovědnost za to, co se jí stalo. S Jacindou chce opustit město i Tamra, která se jednou provždy utvrdila v tom, že o ni Cassian nestojí a nikdy stát nebude, obzvlášť poté, co uzavřel svazek s Jacindou. Záchrannou skupinu nakonec ale tvoří čtyři osoby: Jacinda, Tamra, Cassian a Will. Všichni, i když s výhradami, ve finále odsouhlasí nebezpečný plán, v rámci kterého se má Jacinda dostat do pevnosti jako zajatec, najít Miriam a pak se jen nechat zachránit zbývající trojicí. Cassian by ji totiž díky poutu, které mezi nimi vzniklo po uzavření svazku, měl bezpečně najít. Jenže jedna věc je plán a druhá věc je realita…

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6. října 2016

čtvrtek, října 06, 2016
12 komentářů štítky

Už jste slyšeli, že se 15. října v Praze odehraje literární festival Humbook, který pořádají nakladatelství CooBoo a Fragment? Jestli ne, tak máte nejvyšší čas, abyste to napravili! Festival bude probíhat od 12:00 do 20:00 v sále Elektra. 

Na návštěvníky tam čeká pestrý program včetně besedy s překladateli nebo samotnými redakcemi pořádajících nakladatelství o tom, jak se vaří kniha. Tou největší lákačkou jsou ale bezpochyby setkání se světoznámými autory jako jsou Christopher Paolini (Eragon), Ruta Sepetys (V šedých tónech) a ruská spisovatelka Natalja Ščerba (Časodějové). Kromě těchto tří velikánů se ale budete moct setkat i s českými autorkami - Míšou Burdovou (Syn pekel), Marií Rejfovou (Čarověník) a Lenkou Dostálovou (Projekt Alfa). No a samozřejmě spoustu dalšího! 

Pro více informací a program celé akce můžete navštívit oficiální stránku nebo facebook.

Já určitě jedu a už se moc a moc těším! A co vy? Taky se tam objevíte? :)
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



5. října 2016

Název: Stínová královna
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Havraní říše #1
Počet stran: 360
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Baronet

Anotace: Po matčině smrti se život korunní princezny Lorelei dramaticky změní. V zájmu posílení odvěkého spojenectví její rodné Havraní říše a sousedního Morkantu se Loreleiin otec znovu ožení, a sice se sestrou zesnulé královny, Irinou. Zpočátku se zdá, že je všechno v nejlepším pořádku: panovník Havraní říše i jeho dvě děti jsou konečně šťastní. Irina však pomocí temné magie postupně ovládne celý zámek včetně krále, jenž se stává pouhou loutkou, závislou na vůli své manželky... Lorelei ví, že proti Irině může bojovat jen jedinými zbraněmi – a to kouzly, která budou mocnější než královnina. Musí však být rychlejší, důvtipnější a silnější než Irina a v boji o trůn Havraní říše a záchranu lidu svého království je ochotná obětovat i to nejcennější – svůj vlastní život.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4. října 2016

úterý, října 04, 2016
18 komentářů štítky
zdroj: readingicon.com
Září skončilo a já vám přináším své nové přírůstky do knihovny. Jako obvykle z nich mám nesmírnou radost. Zajímá vás, co je u mě nového?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



3. října 2016

Název: Řezník
Žánr: Thriller
Počet stran: 352
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Baronet

Anotace: Před třiceti lety policejní náčelník Edward Shank dopadl a zastřelil nejproslulejšího sériového vraha v historii Seattlu: Řezníka z Beacon Hill. Nyní, ve věku osmdesáti let, přenechává svůj viktoriánský dům vnuku Mattovi, nadanému kuchaři. Během rekonstrukce, kterou Matt v domě provádí, dojde k hrůznému objevu. Matt se musí rozhodnout, zda bude ignorovat děsivé tajemství, půjde na policii či zda vezme věci do vlastních rukou. Minulost jeho rodiny si ale vybírá svou daň i na něm a on sám se začíná zneklidňujícím způsobem měnit. Jeho přítelkyně Sam věří, že její matka byla zavražděna Řezníkem, třebaže k její smrti došlo dva roky poté, co Edward Shank vraha zastřelil. Sam nicméně její pátrání přivádí stále blíž k pravdě… a také rovnou k Mattovu hroznému tajemství.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



2. října 2016

neděle, října 02, 2016
20 komentářů štítky

Září je za námi a já jsem tu s dalším článkem do parádního projektu Call-it-what-you-want (původně pracovní název, který mu už ovšem zůstal :D), ve kterém musím přiřadit jakoukoliv GIFku znázorňující mou reakci při čtení nebo po dočtení knih, jaké jsem v uplynulém měsíci přečetla. Projekt má na svědomí Emily L. Knižního koutku.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



1. října 2016

sobota, října 01, 2016
18 komentářů štítky
Knižní shrnutí jsem si čmajzla u Knižního světa.

Září je u konce a já jsem tu s dalším Knižním shrnutím, kde pěkně shrnu, jaké knihy jsem to vlastně v posledním měsíci přečetla a jak si u mě jednotlivé knihy stály. Začala mi škola, takže už začínám ve čtení polevovat. Myslím, že to teď bude měsíc co měsíc horší.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This