30. června 2016

čtvrtek, června 30, 2016
24 komentářů štítky
zdroj
Od pátku 1. 7. do čtvrtka 7. 7. 2016 bude probíhat můj prázdninový read-a-thon. A protože začíná už zítra, přišla jsem se vám pochlubit se svými čtecími plány. Uvidím, jak mi to půjde a kolik toho stihnu :) Samozřejmě se to může během těch dnů ještě změnit, pokud mi třeba dorazí nějaký recenzní výtisk, ale zatím jsou moje plány následující:

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



29. června 2016

Název: Ragnarok za polovic
Žánr: Urban fantasy
Díl: InCryptid #3
Počet stran: 252
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Fantom Print

Anotace: Když Alex Price souhlasil, že se vypraví do Ohia, aby dohlížel na chovný program bazilišků a pomohl své sestřenici-telepatce při zotavování, nečekal, že kolem toho bude tolik mrtvých. V zoo, kde Alex pracuje, se však objevují mrtvoly a jeho přítelkyně – Shelby Tannerová, australská zooložka se zálibou ve velkých kočkovitých šelmách – začíná být nedůvěřivá. A co hůř; všechna těla byla částečně proměněna v kámen… Třetí kniha série InCryptid přivede čtenáře na nová místa a seznámí ho s novým členem rodiny, přičemž se Alex snaží ustát náročnou pozici mezi běžným životem, prací a touhou nenechat se proměnit v zahradní sochu. Na scéně se objevují staří i noví přátelé a nebezpečí číhá na každém rohu.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



28. června 2016

úterý, června 28, 2016
4 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



27. června 2016

Název: Spoutáni magií
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Vampýrská akademie #5
Počet stran: 360
Rok vydání: 2014
Nakladatelství: Domino

Anotace: Dimitrij dal Rose poslední šanci, aby se rozhodla. Její volba však byla špatná... Po dlouhé a strastiplné cestě na Sibiř, kam se vydala hledat milovaného Dimitrije, se Rose vrací na Akademii svatého Vladimíra ke své nejlepší kamarádce Lisse a ostatním. Maturita se rychle blíží a dívky se už nemohou dočkat opravdového života za železnou branou Akademie. Avšak Rose stále s bolestí v srdci vzpomíná na Dimitrije, kterého přes všechno zlé nedokáže přestat milovat. Nedokázala ho zabít, když dostala šanci. A v blízké budoucnosti se možná začnou naplňovat její nejhorší sny: Dimitrij ochutnal její krev a Rose v hloubi duše ví, že ji pronásleduje. Přesto se stále nevzdává naděje na Dimitrijovu záchranu – otázkou ovšem zůstává, jestli se jí ho podaří zachránit dřív, než ji Dimitrij zabije a promění ve Strigojku. Bude jejich láska opravdu věčná?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



26. června 2016

neděle, června 26, 2016
8 komentářů štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



25. června 2016

Název: Naslouchač
Žánr: Fantasy, Dystopie
Díl: Naslouchač #1
Počet stran: 374
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Host

Anotace: Velká válka rozdělila svět na dvě části, z nichž jedna je obyvatelná a druhá zamořená jedovatými plyny. Obyvatelnou polovinu chrání štít, který čerpá energii z nerostu zvaného sklenit. V blízkosti štítu žije národ sklenařů, kteří jako jediní dokážou sklenit těžit. Platí však za to vysokou daň. Energetické pole štítu odsuzuje sklenaře k životu ve středověkých podmínkách, lidé z nížin je zotročili a těžba sklenitu jim způsobuje nemoci a znetvoření. Třináctiletá Ilan se jako jedna z mála narodila bez deformací a navíc se vzácným darem — dokáže naslouchat sklenitu. Aby ji neodvedli od rodiny, od dětství se vydává za chlapce a skrývá se v masce a hábitu, které musejí sklenaři nosit na znamení podřízenosti. Díky svému daru by snad mohla mít o něco lepší život, protože se může vyučit sklenařským brusičem. Jenže její schopnosti jsou už teď tak výjimečné, že si ji vybere kapitán pětadvacítky, družiny, která chrání sklenařská města před nebezpečnými tvory zrozenými z otráveného vzduchu za štítem. Ilan ví, že musí své tajemství před pětadvaceti bojovníky za každou cenu uchránit. Jsou to přece nepřátelé a život sklenaře pro ně nic neznamená. Nebo se mýlí?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



24. června 2016

pátek, června 24, 2016
14 komentářů štítky

Co jsem měla v plánu?


- Chtěla jsem dočíst knihu Poslední oběť (zbývalo mi 240 stran) od Richelle Mead.
- Chtěla jsem rozečíst knihu Amy a Roger: Na cestě (420 stran) od Morgan Matson.

Jak jsem si vedla?

 
10:00 - 17:00 - Probudila jsem se asi o půl deváté, ale do čtení jsem se pustila až v deset. Vzala jsem si Poslední oběť, ze které jsem už měla přečtených 200 stránek a zbývalo mi jich 240. Ty jsem zdárně pokořila kolem páté hodiny. (Opět musím žasnout nad tím, jak neskutečně pomalý čtenář jsem. Myslela jsem si, že se to časem zlepší, když budu číst v podstatě každý den, ale žádnou změnu jsem nezaznamenala. Pořád jsem šnek.)

19:30 - 23:00 - Po krátké pauze jsem se pustila do své druhé knihy na seznamu - Amy a Roger: Na cestě. Strašně moc mě překvapilo, jak snadno se mi kniha četla. Ani jsem se nenadála a už jsem měla za sebou sto stran. Čte se mi nesmírně rychle a lehce. Skončila jsem se čtením jenom proto, že už jsem byla strašně unavená a oči se mi klížily. Nakonec jsem přečetla 201 stran.


Jak se na to tvářím?


Celkově jsem tedy přečetla 441 stran. Obě dvě knihy, co jsem četla, mě hrozně moc bavily a četly se mi krásně, ale moje šnečí tempo mě zas a znova zklamalo. Myslím si, že za celý den, který jsem strávila čtením, jsem mohla těch stránek přečíst mnohem víc, ale už jsem u sebe vypozorovala, že kolem čtyř stovek je můj denní standart, takže jsem v konečném výsledku spokojená. Neflákala jsem se, na vině je opravdu jen moje pomalé čtení, se kterým ovšem nic nenadělám.
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



23. června 2016

Název: Krvavý slib
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Vampýrská akademie #4
Počet stran: 368
Rok vydání: 2014
Nakladatelství: Domino

Anotace: Život Rose Hathawayové nebude už nikdy stejný. Po nelítostném útoku na Akademii zemřelo hodně Morojů i dhampýrů. Ti, kteří přežili, jsou na tom ještě hůř: musejí se vyrovnat se smrtí kamarádů. A Rosin krk nyní zdobí tetování, které všem zvěstuje, že zabila bezpočet Strigojů. Jen jedna oběť je však důležitá... Dimitrij Belikov. Rose podstoupila bolestnou volbu, opustila Akademii i svou nejlepší kamarádku Lissu, poslední žijící dragomirskou princeznu, a vydala se pronásledovat muže, kterého miluje. Musela dojít až na kraj světa, aby Dimitrije našla a mohla tak splnit krvavý slib, který mu dala. Až ale nastane okamžik rozhodnutí, bude Dimitrij stále chtít, aby ho raději zabila, než aby žil jako stvůra? V sázce je teď úplně všechno. Zranitelná a osamocená Rose se ocitá ve světě, který je pro ni stejně neznámý jako nebezpečný. Najde v sobě dost sil, aby Dimitrije zničila? Anebo se obětuje ve jménu nesmrtelné lásky?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



22. června 2016

středa, června 22, 2016
6 komentářů štítky
V pondělí jsem sem dala informaci o tom, že si začátkem července uspořádám read-a-thon, ale když Elis z Knižního světa přišla s nápadem udělat si ještě jeden jednodenní read-a-thon předtím - takový zahřívací, neváhala jsem. Takže zítra mě čeká čtecí den a já upřímně doufám, že se mi vydaří a pořádně mě nastartuje na ten následující týdenní, co mě bude čekat v červenci.
Jsem na to zvědavá a těším se, tak se pojďme podívat, co jsem si dala za úkol během zítřka zvládnout.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



středa, června 22, 2016
2 komentáře štítky
zdroj
Název: Banshee 
Země původu: USA  
Roky vysílání: 2013 - 2016 
Domovská stanice: Cinemax 
Tvůrce: Jonathan Tropper, David Schickler 
Žánr: Krimi, Drama, Akční  

Hlavní obsazení: Antony Starr (Lucas Hood), Ulrich Thomsen (Kai Proctor), Ivana Milicevic (Carrie Hopewell), Matt Servitto (Brock Lotus), Frankie Faison (Sugar Bates), Hoon Lee (Job), Matthew Rauch (Clay Burton), Lili Simmons (Rebecca Bowman), Trieste Kelly Dunn (Siobhan Kelly), Ryann Shane (Deva Hopewell), Rus Blackwell (Gordon Hopewell), Anthony Ruivivar (Alex Longshadow), Demetrius Grosse (Emmett Yawners), Tom Pelphrey (Kurt Bunker)

Popis: Seriál vypráví o muži jménem Lucas Hood, bývalém zločinci a mistrovi bojových umění, který převezme identitu zavražděného šerifa v malém pensylvánském městečku Banshee. Zde sice částečně bude hájit spravedlnost, ale také se bude starat o to, aby spravedlnost přihrávala jemu a jeho kriminálním plánům. (zdroj: serialzone)  

Co na to já?
zdroj
Banshee je ve světě dost neznámý a bohužel i docela opomíjený seriál. U nás ho nezná téměř nikdo a v Americe je taky spousta lidí, co o něm v životě neslyšela. Ale i přesto, že se o něm moc neví, byl tady s námi celkově čtyři roky a nejednalo se o žádné předčasné ukončení. Tvůrci seriál dovedli přesně do takového konce, jaký plánovali, z čehož mám opravdu velikou radost, protože by byla škoda, kdyby zrovna Banshee dopadl neukončeně. Banshee je totiž pořádná pecka! Není zrovna moc seriálů, kde by hlavní roli hrál zločinec. A už vůbec ne zločinec, co ukradne identitu zavražděnému šerifovi a stane se ním sám. Lucas Hood je opravdu bourák. Je to vynikající zloděj a rozhodně mu nedělá problém ani někoho zabít, takže je jasné, že svůj nový odznak bude používat pro vlastní účely. Ale i přesto, že porušuje a obchází pravidla, jak jen může, stejně se ve městě snaží prosadit nějakou spravedlnost a zajistit obyvatelům bezpečí - to jeho šerifování ho totiž časem začne skutečně bavit. A já se opravdu hodně bavila při jeho sledování. Banshee je seriál, který mě vážně hodně potěšil. A navíc je tam Job! Jedna z nejúžasnějších postav všech dob! :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



21. června 2016

úterý, června 21, 2016
4 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



20. června 2016

pondělí, června 20, 2016
14 komentářů štítky
zdroj
Já mám sice prázdniny už od poloviny května, kdy jsem úspěšně zvládla maturitu a měla za sebou i přijímačky na vysokou (kam jsem se mimochodem dostala, juch!), takže jsem si ihned plánovala uspořádat read-a-thon, ale nakonec jsem se rozhodla počkat až na ty oficiální prázdniny, kdy by se to mohlo hodit i vám ostatním.

A protože už jsem na něj strašně natěšená a nechce se mi nadále čekat, vybrala jsem pro něj hned první týden v červenci. Můj read-a-thon tedy bude probíhat od pátku 1. 7. do čtvrtka 7. 7. 2016!

Vzhledem k tomu, že je to až za deset dní, ještě sem nebudu psát knihy, co mám v plánu číst, protože to zatím kloudně nevím. Do té doby se může cokoliv změnit, můžou mi přijít nějaké recenzáky a já bych kvůli nim musela svůj seznam na poslední chvíli měnit, takže ho sestavím a sem hodím až 30. června.


Každopádně s tímto read-a-thonem počítám a budu moc ráda, pokud mě v tom nenecháte samotnou a někdo se ke mně přidáte. :) Pokud se tento termín nikomu z vás nebude hodit, tak to samozřejmě chápu a omlouvám se, ale já do něj určitě půjdu.
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



19. června 2016

Název: Mechanický princ
Žánr: Fantasy
Díl: Pekelné stroje #2
Počet stran: 392
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Yoli

Anotace: V magickém viktoriánském Londýně našla Tessa Greyová útočiště u Lovců stínů, její bezpečí má ale krátké trvání. S pomocí přitažlivého samotáře Willa a oddaného Jema totiž zjišťuje, že Magistrova válka proti Lovcům stínů má velmi osobní důvod. Viní je z dávné tragédie, která mu zničila život. Jestliže chtějí odhalit tajemství minulosti, musí se vypravit do mlžného Yorkshiru, špinavých londýnských uliček i na ples plný nepřátel, kde se Tessa dozví děsivou pravdu o svém původu. Ukáže se také, že někdo ze samého středu Společenství je zrádce…

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



18. června 2016

sobota, června 18, 2016
12 komentářů štítky
Poctivě plním svou úplně první výzvu, ve které jsem si dala za cíl přečíst 60 knih a právě jsem dosáhla poloviny, takže bych řekla, že se mi daří dobře. Pojďme se tedy podívat na další desítku knih, co jsem v letošním roce přečetla.

 

21. Zrcadlení - A. G. Howard (432 stran) - březen, čteno poprvé, 4/5
22. Hamlet, králevic dánský - William Shakespeare (168 stran) - duben, čteno poprvé, 1/5
23. Zemři se mnou, sestřičko - Karen Sander (328 stran) - duben, čteno poprvé, 4/5
24. Romeo, Julie a tma - Jan Otčenášek (196 stran) - duben, čteno poprvé, 3/5
25. Pygmalion - George Bernard Shaw (145 stran) - květen, čteno poprvé, 3/5
26. Neslyšno - Richelle Mead (248 stran) - květen, čteno poprvé, 3/5
27. Hostina ledu a ohně - Monroe-Cassel a Lehrer (240 stran) - květen, čteno poprvé, 4/5
28. Dědička ohně - Sarah J. Maas (536 stran) - květen, čteno poprvé, 5/5
29. Nocte - Courtney Cole (344 stran) - červen, čteno poprvé, 4/5
30. Naslouchač - Petra Stehlíková (374 stran) - červen, čteno poprvé, 5/5
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



17. června 2016

Název: Neslyšno
Žánr: Fantasy, Young adult
Počet stran: 248
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Domino

Anotace: Ve světě bez zvuku slyší jedna dívka, jak ji cosi volá… Dívka jménem Fej žije v horské vesnici, kterou sesuvy kamení zcela odřízly od světa. Přežití vesničanů zajišťuje jediné lano, po němž jim přes zrádné skalní stěny posílají jídlo lidé z údolního království. Naprostá závislost není však to jediné, co Fejinu vesnici sužuje: kam až paměť sahá, zdejší lidé neslyší. Jako by takovéto prokletí nestačilo, začínají nyní ztrácet i zrak. Také zásilky jídla přicházející lanovkou se začínají tenčit... Nadcházejí časy zkázy; obyvatelům horské vsi hrozí tichá temnota a smrt hladem.Pak ale jedné noci probudí Fej drásavý hluk. Vedena zvuky, něčím do té doby naprosto neznámým, se Fej vydává na velkolepou výpravu – sestupuje po nebezpečně strmé hoře do tajemného království Pej-kuo, kde nalezne neuvěřitelnou pravdu o své vesnici i lásku, která ji navždy změní život.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



16. června 2016

čtvrtek, června 16, 2016
12 komentářů štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



15. června 2016

středa, června 15, 2016
16 komentářů štítky

 Na žádost od portálu Fantasya mi nakladatelství Fantom Print zaslalo další recenzní výtisk.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



14. června 2016

úterý, června 14, 2016
8 komentářů štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



13. června 2016

pondělí, června 13, 2016
18 komentářů štítky

V této rubrice se nuji knihám, které byly zfilmovány nebo použity jako základ pro seriál. A jedná se samozřejmě o knihy, které jsem četla, a pochopitelně viděla i jejich zpracování.
Dneska jsem se rozhodla podívat na zoubek příběhu Rudá jako rubín.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



12. června 2016

neděle, června 12, 2016
10 komentářů štítky , , , , ,
Název: Dům, ve kterém jsme vyrůstali
Autor: Lisa Jewell
Žánr: Drama
Počet stran: 352
Rok vydání: 2016
Nakladatelství: Beta

Anotace: Birdovi bydlí v malebné anglické vesničce v domě se zahradou. Čtyři děti – pragmatická Meg, zasněná Beth a dvojčata Rory a Rhys – chodí do místní školy a po večerech sedávají u společných večeří s milujícími rodiči – hodným tatínkem Colinem a veselou, trochu praštěnou maminkou Lorelei. Jejich dětství je jako z pohádky, dokud do něj jednoho osudného velikonočního víkendu nezasáhne tragédie. Rodina se začíná rozpadat, děti dospívají, odcházejí a z matčiny nevinné sběratelské vášně se stává patologická posedlost. Po letech se Meg do domu vrací. Jaká tajemství se tady skrývají? Má rodina ještě šanci? A co se vlastně tehdy o Velikonocích stalo?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



11. června 2016

sobota, června 11, 2016
4 komentáře štítky
zdroj
Název: Nashville
Země původu: USA 
Roky vysílání: 2012 - ???? 
Domovská stanice: ABC 
Tvůrce: Callie Khouri  
Žánr: Rodinný, Drama, Hudební

Hlavní obsazení: Connie Britton (Rayna Jaymes), Hayden Panettiere (Juliette Barnes), Charles Esten (Deacon Claybourne), Clare Bowen (Scarlett O'Connor), Sam Palladio (Gunnar Scott), Jonathan Jackson (Avery Barkley), Eric Close (Teddy Conrad), Powers Boothe (Lamar Wyatt), Robert Wisdom (Coleman Carlisle), Chris Carmack (Will Lexington), Lennon Stella (Maddie Conrad), Maisy Stella (Daphne Conrad)

Popis: Rayna James je legendární country zpěvačka, jejíž sláva s přibývajícím věkem začala pohasínat. Její producent jí nabídne, aby se připojila k turné mladičké a sexy Juliette Barnes, která je považována za budoucnost country. Každá ze zpěvaček však sleduje své vlastní cíle, Juliette chce zaujmout místo, které dosud měla "pronajaté" Rayna. Rayna si naproti tomu myslí, že pár nových písní napsaných talentovanou autorkou Scarlett O'Connor, jí pomůže s návratem na výsluní. (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Nashville mě lákal už nějakou tu dobu, ale stále jsem si nebyla jistá tím, že je to vlastně seriál z oblasti country zpěváků. A já country zrovna moc nemusím. Ale nakonec jsem si řekla, že za zkoušku nic nedám. A ještěže jsem tak udělala. Protože to americké country nemá s tím naším absolutně nic společného! To americké je chytlavé a strašně dobře se poslouchá. Tudíž jsem úplně nadšená, že je celý seriál a příběh již známých zpěváků a těch, co se snaží ve světě country teprve prorazit, doplňován tak skvělými písničkami. Spoustu z nich si pouštím i jen tak na poslouchání, protože se mi opravdu hodně zalíbily. A o postavách ani nemluvím. Zamilovala jsem si příběh Juliette a Averyho, Scarlett s Gunnarem a i příběhy samotné Rayny.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10. června 2016

pátek, června 10, 2016
22 komentářů štítky

 Na konci května jsem měla dvacetiny, ale protože máme v rodině čtyři lidi, co dělají turnusy, oslava se dokázala domluvit až na červenec. Proto mi už rodiče a strejda dali peníze s tím, ať si objednám knížky, co chci. Takže jsem samozřejmě neváhala a objednala si pořádný balík :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



9. června 2016

čtvrtek, června 09, 2016
6 komentářů štítky
Když na začátku roku Elis z Knižního světa přišla s fantasy-dystopickou výzvou pro rok 2016, hned se mi zalíbila. Ale protože mě čekala maturita, věděla jsem, že nebudu číst tolik, kolik bych chtěla, a tak jsem se rozhodla nezúčastnit. Jenže teď už mám maturitu za sebou a když jsem si výzvu znovu prohlédla, zjistila jsem, že mám vlastně už několik bodů splněných. A protože mě teď čeká dlouhé volno, možná bych ji i mohla zvládnout. Nějakými body si sice pořád nejsem jistá, takže je dost možné, že zůstanou nevyplněné, ale konec roku ještě ani zdaleka není a tak mám spoustu času. Takže uvidím, třeba se mi to podaří :)

Výzva má 30 bodů a každá kniha se může použít jenom jednou.

 
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This