30. března 2016

středa, března 30, 2016
8 komentářů štítky

 Po delší době mi dorazil nový balíček, na který jsem se opravdu hodně těšila.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



29. března 2016

úterý, března 29, 2016
2 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



27. března 2016

neděle, března 27, 2016
8 komentářů štítky
zdroj
Název: You're the Worst (Nejsem do tebe blázen) 
Země původu: USA 
Roky vysílání: 2014 - ????
Domovská stanice: FXX 
Tvůrce: Stephen Falk 
Žánr: Komedie  

Hlavní obsazení: Chris Geere (Jimmy Shive-Overly), Aya Cash (Gretchen Cutler), Desmin Borges (Edgar Quintero), Kether Donohue (Lindsay Jillian)

Popis: Komická lovestory stanice FXX, která ukazuje, co se stane, když se dva zkažení a sebedestruktivní lidé zamilují a pokusí se o nemožné - udržet si vztah. (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Na tento seriál jsem narazila úplnou náhodou před pár dny, když jsem na youtube viděla jedno fanouškovské video na hlavní mileneckou dvojici - Jimmyho a Gretchen. Zamilovala jsem se do něj a hned si začala zjišťovat, co je zač ten seriál, ze kterého pochází. A samozřejmě bych to nebyla já, kdybych ho hned nevyzkoušela. Za pouhé dva dny jsem měla dokoukáno, protože jsou venku zatím jen dvě série, které mají pouze pár epizod, a jedna epizoda má ještě ke všemu jen dvacet minut. Je to jeden z těch krátkých milých sitcomů, které miluju. Vyhovují mi a tenhle konkrétní jsem si obzvlášť oblíbila. Jimmy i Gretchen jsou naprosto zkažení lidé, se kterými není nikdo schopný vydržet. Když se pak spolu potkají a skončí v posteli, velmi brzy jim dojde, že jsou vlastně naprosto stejní. A začne opravdu šílená jízda, během které se tito dva sebestřední sobci budou pokoušet udržet si vztah. Ten seriál mě strašně baví a opravdu jsem se u něj nasmála. A navíc těm dvěma neskutečně fandím! Doufám, že jim to ještě hodně dlouho vydrží, protože jsou spolu úžasní!

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



26. března 2016

sobota, března 26, 2016
10 komentářů štítky

Poslední dobou poměrně drtivě nestíhám čtení. Mám před maturitou, takže mě škola hrozně zaměstnává, ale vzhledem k tomu, že mi doma stále leží recenzáky, na které dlužím recenzi už i dva měsíce, rozhodla jsem se s tím něco udělat. Dám si od školy na chvíli volno a uspořádám si dvoudenní Velikonoční read-a-thon. Budu číst v neděli 27. 3. a během velikonočního pondělí 28. 3. Já totiž naprosto každé Velikonoce ignoruju zvonek a dělám, že nejsem doma, takže budu mít volno a klid. Tak se pojďme podívat, co jsem si dala za úkol zvládnout.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



25. března 2016

pátek, března 25, 2016
4 komentáře štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



24. března 2016

čtvrtek, března 24, 2016
14 komentářů štítky

V této rubrice se budu novat knihám, které byly zfilmovány nebo použity jako základ pro seriál. A bude se samozřejmě jednat o knihy, které jsem četla, a pochopitelně viděla i jejich zpracování. Rubrika nebude vycházet pravidělně, ale tak, jak se mi to bude hodit.
Dneska jsem se rozhodla podívat na zoubek příběhu Papírová města.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



22. března 2016

úterý, března 22, 2016
6 komentářů štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



21. března 2016

Název: Hněv bohů
Autor: Rick Riordan
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Kronika Cartera Kanea #2
Počet stran: 352
Rok vydání: 2012
Nakladatelství: Fragment

Anotace: Sourozencům Kaneovým koluje v žilách krev pradávných faraonů. Mimo to zdědili talent starých egyptských mágů. Paráda? Kdepak! Všechna ta zaklínadla, která se teprve učí ovládat, sotva stačí na to, aby se ubránili zákeřným protivníkům, nestvůrám, nebezpečným mágům a rozzlobeným egyptským bohům… Navíc se v kouzelné říši duatu pomalu probírá k životu ten nejhrozivější soupeř: had Apop, který chce nastolit věčnou vládu chaosu. Carter a Sadie musí najít tři části kouzelného svitku, který probudí boha slunce Rea, a objevit, kde se starý bůh vlastně ukrývá. Na záchranu světa zbývá jenom několik dní a čas se už začal odpočítávat… 

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



19. března 2016

sobota, března 19, 2016
4 komentáře štítky
Rozhodla jsem se pustit do nového projektu, se kterým přišla Elis z Knižního světa. Zalíbil se mi, takže jsem se ho prostě musela zúčastnit :) O co se jedná?

Jelikož žijeme v době, kdy se obrovské množství knih točí kolem milostných trojúhelníků, většina čtenářů si vybere svého favorita a nakonec se buď raduje spolu s hrdinou/kou, nebo si rve vlasy kvůli špatnému úsudku hlavní postavy. A proto je tu projekt Kdo s koho, kdy se do každého článku vyberou 2 až 3 knihy/série s milostným trojúhelníkem a autor článku se může do sytosti vypsat o svém favoritovi. Jak prosté, že? Jen pokud možno, snažte se nespoilerovat.

Tak se pojďme podívat, jaké trojúhelníky jsem si pro vás pro dnešek vybrala :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



18. března 2016

pátek, března 18, 2016
4 komentáře štítky
zdroj
Název: Poldark
Země původu: Velká Británie 
Roky vysílání: 2015 - ???? 
Domovská stanice: BBC One 
Tvůrce: Debbie Horsfield 
Žánr: Drama, Historický  

Hlavní obsazení: Aidan Turner (Ross Poldark), Eleanor Tomlinson (Demelza Poldark), Jack Farthing (George Warleggan), Kyle Soller (Francis Poldark), Heida Reed (Elizabeth Poldark), Ruby Bentall (Verity Poldark), Luke Norris (Dr. Dwight Enys), Richard Harrington (Andrew Blamey)  

Popis: Seriál stanice BBC podle knih Winstona Grahama. Ross Poldark se vrací roku 1783 z Ameriky, kde bojoval ve válce za nezávislost, do rodného Cornwallu. Najde otce mrtvého, rodinu zničenou, jejich důl zavřený a svou snoubenku zasnoubenou s jeho bratrancem. (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Poslední dobou jsem si docela oblíbila historické seriály, a když jsem narazila na Poldarka, kterého má na starost britská BBC, ani jsem nezaváhala a pustila se do něj. Jak pro BBC, tak pro Brity mám slabost, takže to pro mě byla jasná věc. Zatím je na světě jen první řada, která má pouhých osm epizod, takže není divu, že jsem měla za dva dny dokoukáno. Na další sérii se hodně těším, rozhodně budu sledovat dál. Protože jak už jsem psala, historické seriály se mi teď dost líbí. A fakt, že je tenhle konkrétní od BBC značí jistotu, že bude zatraceně dobrý a kvalitní. BBC si na své tvorbě dává vždycky záležet. Pro ty, kdo mají rádi historii, by měl být Poldark jasnou volbou, a pro ty, co ne, vezměte v úvahu, že hlavní roli hraje dokonalý Aidan Turner, ano? Protože kdo by mu sakra odolal?!

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



17. března 2016

čtvrtek, března 17, 2016
18 komentářů štítky
Poctivě plním svou úplně první výzvu. Pojďme se tedy podívat na dalších deset knih, jaké jsem v letošním roce přečetla.


11. Vampýrská akademie - Richelle Mead (279 stran) - únor, re-reading, 5/5
12. Mrazivý polibek - Richelle Mead (264 stran) - únor, re-reading, 5/5
13. Stínem políbená - Richelle Mead (328 stran) - únor, re-reading, 5/5
14. OTKA: Ošklivá tlustá kamarádka - Kody Keplinger (288 stran) - únor, čteno poprvé, 3/5
15. Spirit Animals: Zrádné vody - Tui T. Sutherland (168 stran) - únor, čteno poprvé, 4/5
16. Půlnoční koruna - Sarah J. Maas (400 stran) - únor, čteno poprvé, 4/5
17. Pod křídly vran - Jacob Grey (255 stran) - únor, čteno poprvé, 3/5
18. Rudá pyramida - Rick Riordan (408 stran) - únor, čteno poprvé, 3/5
19. Hněv bohů - Rick Riordan (352 stran) - březen, čteno poprvé, 3/5
20. Dám ti slunce - Jandy Nelson (360 stran) - březen, čteno poprvé, 5/5
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



16. března 2016

středa, března 16, 2016
6 komentářů štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



15. března 2016

úterý, března 15, 2016
4 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



13. března 2016

neděle, března 13, 2016
10 komentářů štítky
 Zjistila jsem, že tu už strašně dlouho nebyl žádný TAG, tak jsem se porozhlédla po internetu a vybrala si na blogu u Adelle jeden seriálový. Je velmi krátký a pokud si ho chcete přečíst v mnohem rozšířenější verzi, můžete zde.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



12. března 2016

sobota, března 12, 2016
16 komentářů štítky
Jsem tu s dalším článkem do rubriky Top 5. Tentokrát jsem si zvolila pořadí svých nejoblíbenějších ženských autorek. Při pohledu na svou knihovnu jsem si uvědomila, že si většinou nevybírám knihy podle toho, kdo je napsal, ale spíš podle toho, jak mě zaujmou obálkou a anotací. Pár spisovatelek, u kterých si přeju vlastnit všechny jejich knihy a které miluju, jsem ale přeci jenom našla, abych mohla tenhle žebříček sestavit. Právě z toho důvodu, že si většinou knihy kvůli autorům nepořizuju, pro mě byl tenhle seznam asi zatím nejjednodušší


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



11. března 2016

pátek, března 11, 2016
4 komentáře štítky
zdroj
Název: Sherlock
Země původu: Velká Británie
Roky vysílání: 2010 - ????
Domovská stanice: BBC
Tvůrci: Steven Moffat, Mark Gatiss 

Žánr: Drama, Krimi

Hlavní obsazení: Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes), Martin Freeman (Dr. John Watson), Rupert Graves (DI Lestrade), Una Stubbs (Mrs. Hudson), Mark Gatiss (Mycroft Holmes), Loo Brealey (Molly Hooper)

Popis: Sherlock Holmes je snad známý nám všem díky příběhům sira Arthura Conana Doyla. Ovšem tato britská série jej ukazuje ve zcela jiné době, konkrétně ve 21. století. Holmes je zde detektivním konzultantem místní policie, kde pomáhá řešit ty nejzapeklitější případy, na které jsou obyčejní vyšetřovatelé krátcí. Pomáhá mu při tom doktor John Watson, bývalý armádní lékař, kterému chybí vzrušení poznané ve válce. A i když mu někdy neskonale leze na nervy, tak spolu tvoří nerozlučné duo, které si získalo srdce mnohých fanoušků po celém světě. (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Musím se přiznat, že jsem si nikdy na příběhy Sherlocka Holmese nepotrpěla. Knihy ani jakékoliv jiné zpracování mě vůbec nebere, ale když přišel seriál od BBC, musela jsem to zkusit. Protože je to britská BBC, sakra! Oni mají ty nejlepší počiny. A samozřejmě jsem hrozně ráda, že jsem do toho šla. Protože tenhle Sherlock je naprosto dokonalý. Benedict je úžasný herec a ta role mu sedí jako p*del na hrnci. A Martin Freeman to samé, oba jsou opravdoví profíci. Ten seriál je fakt skvělý, tajemný a hlavně vtipný. Sherlock je sice pořádná osina v zadku, ale humorem vyloženě překypuje. Jediným mínusem seriálu je to, že jim natočit další řadu trvá vždycky tři roky, i když má každá řada jen tři epizody (které jsou ale mnohem delší než u normálních seriálů). Ale je to pochopitelné, oba hlavní protagonisté jsou především filmoví herci a momentálně jsou v Hollywoodu jedni z nejvytíženějších. Důležité je to, že Sherlocka milují stejně jako jejich fanoušky, a vždycky se snaží najít ve svých nadupaných rozvrzích nějaké to volno pro BBC.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10. března 2016

čtvrtek, března 10, 2016
8 komentářů štítky
Rozhodla jsem se pustit do nového projektu, se kterým přišla Elis z Knižního světa. Zalíbil se mi, takže jsem se ho prostě musela zúčastnit :) O co se jedná?

Jelikož žijeme v době, kdy se obrovské množství knih točí kolem milostných trojúhelníků, většina čtenářů si vybere svého favorita a nakonec se buď raduje spolu s hrdinou/kou, nebo si rve vlasy kvůli špatnému úsudku hlavní postavy. A proto je tu projekt Kdo s koho, kdy se do každého článku vyberou 2 až 3 knihy/série s milostným trojúhelníkem a autor článku se může do sytosti vypsat o svém favoritovi. Jak prosté, že? Jen pokud možno, snažte se nespoilerovat.

Tak se pojďme podívat, jaké trojúhelníky jsem si pro vás pro dnešek vybrala :) 
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



9. března 2016

Název: Rudá pyramida
Autor: Rick Riordan
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Kronika Cartera Kanea #1
Počet stran: 408
Rok vydání: 2012
Nakladatelství: Fragment

Anotace: Myslíte si, že je nějaký med nechodit do školy, věčně létat po celém světě, vozit s sebou jenom to, co se vejde do jednoho kufříku, a nemít žádný pořádný domov? Tak to budete koukat! Už šest let cestuje Carter Kane z místa na místo se svým otcem, věhlasným egyptologem. Pořádně nezná ani vlastní sestru Sadie, která žije s prarodiči v Londýně. Děti se smějí setkat jen dvakrát do roka a tentokrát pro ně otec ještě ke všemu vymyslí nudnou prohlídku Britského muzea. Jenže pozor - egyptští bohové se probouzejí! Začínají nejděsivější Vánoce, jaké kdy Carter a Sadie zažili… Od toho dne se život čtrnáctiletého Cartera a dvanáctileté Sadie obrátí naruby. Sourozenci Kaneovi zjistí děsivou pravdu o své rodině a poznají tajemné egyptské bohy mnohem líp než z otcových výkladů a exponátů v muzeích.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



7. března 2016

pondělí, března 07, 2016
12 komentářů štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6. března 2016

neděle, března 06, 2016
20 komentářů štítky

 Včera jsem si byla na poště vyzvednout balíček, na který jsem se opravdu hodně těšila!

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



5. března 2016

sobota, března 05, 2016
18 komentářů štítky

Zdravíčko, lidičky! :)

Dneska jsem tu s článek, kterým bych vás chtěla moc a moc nalákat na Knižní šifru, kterou pořádá Martinus. Když mi přišel email s informacemi, byla jsem hodně překvapená, protože jsem se o ní předtím vůbec nevěděla. Netuším, kde jsem se celou tu dobu schovávala, protože je to podle všeho velice populární projekt, tak jsem moc ráda, že jsem se do něj teď mohla taky zapojit.

Knižní šifra je soutěž o opravdu pořádné množství knih. Každý den se během března z velikého obrázku odkryje jeden čtvereček, který v sobě ukrývá několik názvů všemožných knih a vaším úkolem je je vyluštit. V konečném výsledku jich bude 64. Jakmile se pustíte do hádání, jste zapojeni do soutěže, na jejímž konci můžete vyhrát tolik knih, kolik jste uhodli názvů, takže se nemusíte bát zúčastnit, pokud si myslíte, že neuhodnete všechny. Některá díla jsou hodně známá, jiná už méně, ale o každém jste už určitě minimálně slyšeli.

Musím se přiznat, že mě hádání nesmírně chytlo a strávila jsem u toho celé středeční odpoledne. Bylo to sice několik hodin, ale nelituju toho, protože jsem si to vážně strašně moc užila a s radostí hlásím, že jsem zvládla všechny! Určitě to taky vyzkoušejte. Pravděpodobnost výhry sice není nijak velká, ale za tu zábavu to určitě stojí. Já jsem moc ráda, že jsem se zúčastnila. Soutěž trvá do 31. března, takže určitě máte ještě čas. :)

Na Knižní šifru se můžete mrknout zde, kde si můžete důkladně pročíst pravidla a zjistit, o co přesně se to vlastně soutěží.
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4. března 2016

Název: Půlnoční výprodej
Žánr: Urban fantasy
Díl: InCryptid #2
Počet stran: 240
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Fantom Print

Anotace: Rodina Priceových se po celé generace věnuje zkoumání monster z celého světa a snaží se je chránit před lidmi – a lidi před nimi. Verity Priceová je od narození vedená k práci kryptozooložky, ačkoli by raději tančila tango, než se zaplétala s démony. Když ji její práce s komunitou kryptidů zavála na Manhattan, myslela si, že jí konečně nic nebude bránit v účasti na prestižních tanečních soutěžích. Jenže ono to dopadlo trochu jinak… Nyní, když Verity vyřešila problém hadího kultu, který zabíjel panny z celého Manhattanu, je připravena vrhnout se po hlavě do společenského tance. Ovšem jen do chvíle, než ji Dominic De Luca – její chvíli přítel, chvíli expřítel a také člen Úmluvy svatého Jiří, zaměřené na lov monster – informuje, že Úmluva je na cestě na Manhattan. Lidé z Úmluvy si chtějí ověřit, že je vše připraveno na čistku, jež má město zbavit kryptidů. V sázce jsou všichni a všechno, co Verity miluje, a tak rozhodně nehodlá čekat se založenýma rukama. Spojenectví projde tvrdou zkouškou, spojenci upadnou v pochybnost, přijdou ztráty na životech a mluvící myši ve Veritině bytě to všechno zvěční jako Písmo svaté – pokud ovšem zůstane kámen na kameni, až bude po všem. Je tu půlnoční výprodej a se slevou si dnes můžete zakoupit zradu, faleš… a masakr.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



3. března 2016

čtvrtek, března 03, 2016
6 komentářů štítky
Jsem tu s vyhodnocením narozeninové soutěže, která u mě na blogu probíhala celý minulý měsíc. Vaše fotografie s nejoblíbenější knihou mi chodily průběžně celou dobu a nakonec se mi jich sešla opět pěkná hromádka.

Vítěze jsem slíbila dva a přesně tak to i je:

Náhodně vylosována: Nika - získává Vyvolenou bohy.
Mnou vybraná na základě fotky: Martina Plevová - získává Pád noci.

Obě holky už mi poslaly adresy, takže druhé losování se konat nebude.
Ještě jednou Vám všem děkuju za účast a za všechna přání k narozeninám!
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



1. března 2016

úterý, března 01, 2016
4 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This