30. září 2015

Název: Kráska a zvíře - Pomsta
Autor: Nancy Holder
Žánr: Fantasy
Díl: Kráska a zvíře #1
Počet stran: 312
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Baronet

Anotace: Jako mladistvé zachránil Catherine Chandlerové život tajemný cizinec, který má schopnost se proměnit v divokého tvora. O devět let později, již jako policejní detektiv, Catherine odhalí jeho identitu. Vincent ji přitahuje a postupem času se spolu sblíží, ale Catherine ví, že jejich vztah musí přede všemi tajit, protože je pro oba nebezpečný. Během záhadného výpadku proudu v New Yorku dojde k únosu Angela DeMarca, syna jedné z nejvlivnějších místních rodin. Catherine začne na případu pracovat se svou kolegyní, Tess Vargasovou, a vzápětí se doslechnou o další hledané osobě – otec Cat zmizel ze své vězeňské cely na Rikers Islandu. Vincent se ze všech sil snaží Cat pomoci, ale jak napětí narůstá, pár uvízne v pasti, z níž vede jediná cesta ven. Oba se musí postavit minulosti a dokázat sílu své lásky.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



29. září 2015

úterý, září 29, 2015
2 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



28. září 2015

pondělí, září 28, 2015
6 komentářů štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



27. září 2015

Název: Skleněný trůn
Žánr: Fantasy
Díl: Skleněný trůn #1
Počet stran: 390
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: V temných a špinavých solných dolech Endovieru si doživotní trest odpykává osmnáctiletá dívka. Celaene byla od dětství trénovaná k jednomu jedinému úkolu – stát se tím nejlepším zabijákem na světě, rychlým, tichým, neodhalitelným a všehoschopným. Ale udělala chybu. Nechala se chytit. Korunní princ jí nabídne poslední šanci: Svobodu výměnou za velkou oběť. Musí ho reprezentovat v turnaji, kde se proti sobě postaví 24 šampionů, těch nejlepších vrahů a zlodějů z celé země. Bude to boj na život a na smrt. Pokud zvítězí, bude volná. Ovšem její soupeři umírají nejen při soubojích, ale i za tajemných okolností – Celaene teď o svůj život bojuje nejen s nimi, ale i s něčím tajemným a děsivým, co se skrývá v pozadí.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



26. září 2015

sobota, září 26, 2015
4 komentáře štítky
zdroj
Název: Terra Nova
Země původu: USA / Austrálie
Roky vysílání: 2011
Domovská stanice: FOX
Tvůrce: Kelly Marcel, Craig Silverstein
Žánr: Drama, Sci-fi

Hlavní obsazení: Jason O´Mara (Jim Shannon), Stephen Lang (Nathaniel Taylor), Shelley Conn (Elizabeth Shannon), Landon Liboiron (Josh Shannon), Allison Miller (Skye), Naomi Scott (Maddy Shannon), Alana Mansour (Zoe Shannon), Christine Adams (Mira)

Popis: Děj tohoto dobrodružného seriálu začíná v roce 2149, svět je zničen a skupina obyvatel se připravuje na cestu, na kterou byli vybráni pro své schopnosti nebo vylosováni. Čeká na ně výprava několik milionů let zpět časem a život ve světě, který zná živou přírodu, modré nebe a opravdové jídlo. Co však na konci své cesty naleznou nebude přesně to, co očekávali... (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Dalším seriálem, který bych vám moc ráda doporučila je Terra Nova. Já sice nejsem nijak zvlášť velký fanoušek dinosaurů, ale třeba filmy Jurský park/svět mám ráda, takže se čas od času na něco s touto tématikou podívám. Terra Nova je příběh z budoucnosti, kdy je planeta téměř bez vzduchu a zničená, a lidé dokázali přijít na to, jak cestovat časem, takže se vylosovaní jedinci ocitají mezi dinosaury, kdy příroda ještě zničená nebyla. Když seriál začal, tak jsem se na něj nedívala, zkusila jsem se ho až asi tak před rokem, když už byl nějakou tu dobu ukončený. A vážně mě to chytlo. Bavilo mě to a nejspíš se do těch dílů pustím ještě někdy znovu, protože je to taková nenáročná odpočinková podívaná. Jediné, co mě mrzí, je to, že seriál kvůli velké finanční náročnosti neprodloužili pro další řadu, takže příběh končí poměrně otevřeně. Zápletka z první série byla sice ukončena, ale zároveň se otevřela nová pro sérii druhou, kterou si teď můžu už jedině domýšlet. Ale uzavření první série je alespoň nějakou záplatou na duši, takže pokud byste se chtěli do seriálu pustit, můžete ;)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



25. září 2015

Název: Rudá jako rubín
Autor: Kerstin Gier
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Drahokamy #1
Počet stran: 336
Rok vydání: 2012
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.
Kerstin Gierová nechává ožít ten nejkrásnější pocit na světě! Příběh vás potěší, budete se smát a budete s hrdiny soucítit. Láska Gideona a Gwendolyn překračuje všechny hranice času!


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



24. září 2015

čtvrtek, září 24, 2015
12 komentářů štítky

 A mám tu další balíček. Tentokrát knížku, kterou jsem vyhrála, z čehož jsem měla obrovskou radost :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



23. září 2015

středa, září 23, 2015
6 komentářů štítky
Někdo jste to už možná zaznamenal, někdo možná ne. Každopádně jsem vás ale chtěla informovat, že se nakladatelství Albatros rozhodlo vydat úspěšnou sérii Harry Potter od J. K. Rowling s novými obálkami, která teď vychází po celém světě. A bude to opravdu nádhera, protože budou knihy perfektně ilustrované!

Anotace: Nové vydání příběhů čarodějnického učně Harryho, tentokrát bohatě vypravené ilustracemi Jima Kaye.
Až do svých jedenáctých narozenin si o sobě Harry myslel, že je jen obyčejný chlapec. Pak ale dostal soví poštou dopis, kterým byl zván ke studiu na prestižní soukromé Škole čar a kouzel v Bradavicích, a jeho život se rázem proměnil. Leccos se dozvídá o minulosti svých zemřelých rodičů, získá pár dobrých kamarádů, naučí se mistrovsky hrát famfrpál a kvůli Kameni mudrců podstoupí smrtelný souboj se zloduchem Voldemortem...


Ilustrací se chopil brilantní britský ilustrátor Jim Kay a u nás bude první díl k dispozici už 6. 10. 2015. Já jsem si sice celou sérii akorát před pár dny objednala v angličtině, ale rozhodně si nenechám ujít ani toto vydání, protože je podle mě opravdu, ale opravdu boží!!!


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



středa, září 23, 2015
6 komentářů štítky

 Včera mi přišel nový balíček s recenzním výtiskem. Tentokrát od Knihcentra.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



22. září 2015

úterý, září 22, 2015
4 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



21. září 2015

pondělí, září 21, 2015
6 komentářů štítky
Jsem tu s dalším článkem do rubriky Top 5. Tentokrát jsem si zvolila pořadí svých nejoblíbenějších párů z knih. Toto byl pro mě zatím asi ten nejtěžší výběr, protože mám ráda spoustu párů. Všechny jsem si je vypsala na papír a bylo pro mě opravdu zatraceně těžké jich tolik vyškrtat, abych skončila na čísle 5.





Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



19. září 2015

sobota, září 19, 2015
4 komentáře štítky

Už je to nějakou chvíli, co se tu objevil poslední Tag, takže jsem si trochu zahledala a našla jeden, který se mi opravdu hodně líbil. Je to Pokemon book tag, který jsem našla u Melindy. Když jsem byla malá, tak jsem Pokemony milovala a doteď na ně vzpomínám s láskou, takže jsem věděla hned od začátku, že tento Tag si zkrátka musím vyplnit :)


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



17. září 2015

čtvrtek, září 17, 2015
6 komentářů štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



16. září 2015

středa, září 16, 2015
8 komentářů štítky
zdroj
Název: Scream
Země původu: USA  
Roky vysílání: 2015 - ???? 
Domovská stanice: MTV 
Tvůrce: Jill Blotevogel 
Žánr: Drama, Horor

Hlavní obsazení: Willa Fitzgerald (Emma Duval), Bex Taylor-Klaus (Audrey Jensen), John Karna (Noah Foster), Carlson Young (Brooke Maddox), Tom Maden (Jake Fitzgerald), Connor Weil (Will Belmont), Amadeus Serafini (Kieran Wilcox), Tracy Middendorf (Maggie Duval), Jason Wiles (šerif Clark Hudson), Amelia Rose Blaire (Piper Shay), Bobby Campo (Seth Branson) 

Popis: Video na YouTube se virálně rozšíří. Tato zdánlivě běžná věc přinese dospívající dívce Audrey kupu problémů. Video se totiž stane katalyzátorem, který vede k vraždě. Ta otevře dveře, za kterými se skrývá temná minulost městečka, ve kterém Audrey žije. (zdroj: serialzone)

zdroj
Co na to já?
Původně jsem se tomuto seriálu vyhýbala, protože jsem si říkala, že to bude taková "teen blbost" s pár děsivými záběry, ale jinak nudnou pointou. Když jsem ale jednoho dne dostala chuť na trochu adrenalinu, přeci jenom jsem jeden díl zkusila. A světe div se, ono mě to vážně chytlo! Jako jasně, je to seriál od MTV, takže ho člověk musí brát s rezervou, ale jinak je to fakt povedený. Nemůžu říct, že bych se u toho seriálu bála, protože nebála - původní, ten 20 starý, horor podle jehož námětů je to právě natočené mě teda dostal mnohem víc. Tam jsem byla podělaná až za ušima, když jsem ho před lety viděla. Seriál určitě připravil spoustu mrazivých scén, které ke strachu vybízejí, protože nikdo neví, co se stane a kdo umře tentokrát, ale člověk velmi rychle zjistí, že mají vraždy tak trochu vzorec, takže dokáže odhadnout, kdo je v bezpečí a kdo ne. Každopádně jsem se párkrát pěkně lekla, když ten zamaskovaný vrah někde vyběhl, takže lekačka to je. Dokonce jsem na seriál nalákala i bráchu, který mě neustále otravoval s konspiračními teoriemi (oba jsme vraha odhadli poměrně rychle, ale i tak se nám Scream opravdu líbil). Určitě doporučuju a moc se těším na další sérii! :)


Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



15. září 2015

úterý, září 15, 2015
6 komentářů štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



14. září 2015

Název: Klid před bouří
Autor: Linda Howard
Žánr: Romance
Počet stran: 304
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Alpress

Anotace: Válečný veterán Dare se v Montaně začne živit jako průvodce divočinou. Stejnou živnost má i Angie, jeho krok jí bere zákazníky. Při jedné výpravě po stopě nebezpečného medvěda někdo chladnokrevně zabije jejího klienta a Angie se dá na útěk. Dare právě táboří poblíž, přispěchá jí na pomoc – a oba společně čelí jak rozzuřené šelmě, tak nevyzpytatelnému vrahovi.



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



13. září 2015

neděle, září 13, 2015
6 komentářů štítky
Konečně jsem si našla čas na to, abych vytvořila další článek do rubriky Top 5. Tentokrát jsem si zvolila pořadí svých nejoblíbenějších žen (nebo skoro-žen) z knih. Byl to zatraceně těžký výběr a všechny dámy se o své místo rvaly jako splašené, ale vyhrát jich mohlo holt jenom pět. Tak jdeme na to :)





Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



12. září 2015

Název: Divotání
Autor: A. G. Howard
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Šepotání #2
Počet stran: 432
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Alyssa Gardnerová propadla králičí dírou a postavila se pentlochňapovi. Zachránila život Zachovi, klukovi, kterého miluje, a unikla intrikám zvráceně svůdného Morfea i pomstychtivé Červené královny. Teď musí odmaturovat, přežít maturitní ples a pak může nastoupit na vysněnou prestižní uměleckou školu v Londýně. Všechno by to bylo snazší, kdyby její matka, již právě propustili z ústavu pro duševně choré, nebyla tak přehnaně podezíravá a starostlivá. A mnohem snazší, kdyby se Morfeus jednoho dne neobjevil v její škole, aby ji nalákal na další nebezpečné dobrodružství v ponuré Říši divů – kam sama (tak trochu) patří. Alyssa se musí vyrovnat s jeho znepokojující přítomností ve skutečném světě a zároveň se pokouší Zachovi prozradit pravdu o minulosti, kterou zapomněl. Záblesky z Říše divů se postupně dostávají do jejích obrazů a vlastního života, Červená není daleko! Pokud Alyssa zůstane ve světě lidí, vystaví nebezpečí Zacha, své rodiče a všechny, které miluje. Ale když znovu projde králičí dírou, bude muset čelit smrtící bitvě, která by ji mohla stát mnohem víc než jen vlastní hlavu.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



11. září 2015

pátek, září 11, 2015
8 komentářů štítky

 Díky spolupráci s portálem Fantasya mi dorazil další recenzní výtisk. A je to pravděpodobně moje nejočekávanější novinka tohoto roku. Těším se na ni úplně maximálně! :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



9. září 2015

středa, září 09, 2015
8 komentářů štítky

 Mám tu další balíček, který mi včera udělal obrovskou radost! Je opět od Niky, která byla tak zlatá, že mi prodala své vlastní knížky, které jsem nemohla nikde sehnat. (Jsi úžasná!!!)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8. září 2015

úterý, září 08, 2015
4 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



6. září 2015

neděle, září 06, 2015
2 komentáře štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



5. září 2015

sobota, září 05, 2015
4 komentáře štítky
zdroj
Název: Eye Candy
Země původu: USA
Roky vysílání: 2015
Domovská stanice: MTV
Tvůrce: Christian Taylor, Catherine Hardwicke
Žánr: Drama, Krimi, Thriller

Hlavní obsazení: Victoria Justice (Lindy Sampson), Casey Deidrick (Tommy Calligan), Harvey Guillen (George), Kiersey Clemons (Sophia), John Garet Stoker (Connor)

Popis: Eye Candy je thriller, jehož děj se soustředí kolem Lindy, krásné, leč samotářské hackerky. Lindyin blog odhaluje vše, od plánů teroristů, až po osoby podezřelé z vraždy a samozřejmě se tak dostává do hledáčku různých lidí. Její spolubydlící ji jednoho dne přesvědčí, aby zkusila online randění. Když pak její přátelé hackeři odhalí potenciálního sériového vraha na Manhattanu, vše ukazuje na fakt, že by se mohlo jednat o jednoho z Lindyiných ctitelů. Společně se svými přáteli a za pomoci policie se mladá žena rozhodne vraha dopadnout za každou cenu... (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Když seriál Eye Candy začali vysílat, spíš kolem mě jen tak proletěl. Věděla jsem o něm, ale nijak zvlášť mě nelákal. Změnilo se to až ve chvíli, kdy na mě na youtube vyjelo jedno video s Lindy a Tommym. Jen díky tomu jednomu video se ve mně něco hnulo a já se hned podívala na první díl. Pak už to jelo. Poslední dobou mám seriály od MTV opravdu ráda. Je sice pravda, že je člověk musí brát s rezervou, protože jsou dělané pro teenagery, takže se v nich občas objevují kraviny, ale to skoro všude, takže to neřeším. Eye Candy mě okamžitě strhnul, protože seriály, u kterých nevíte, kdy kdo umře a kdo je vrah, jsou boží! Opravdu jsem podezírala každého a nikomu kromě Lindy jsem nebyla schopná věřit. Samozřejmě jsem si pár postav zamilovala a modlila se za to, aby oni tím vrahem nebyli, ale člověk nikdy neví. Seriál má pouze deset dílů a bohužel nebyl obnoven pro druhou řadu, což mě dost mrzí, ale příběh z první série byl uzavřen a vrah odhalen, takže jsem dostala alespoň nějaké uspokojení. Pokud máte rádi mrazivé příběhy, u kterých nikdy nevíte, na čem jste, rozhodně se na Eye Candy koukněte. Zvlášť, když jde jen o deset epizod.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



4. září 2015

pátek, září 04, 2015
12 komentářů štítky

 Zdravíčko! Ve středu jsme se ve škole hned učili a moje nálada klesla na bod mrazu, protože nám všichni učitelé řekli, co se bude v jejich předmětech dít a musím říct "masakr"! Mám pocit, že si vůbec neuvědomují, že jsme maturanti. Učitelům, se kterými budu maturovat, rozumím a i chci, aby na nás byli drsnější, aspoň mě to donutí se učit. Ale že na nás budou drsní i ti, se kterými maturovat nebudeme? Ale no tááák! Já chci odmaturovat, tak mě nechte dýchat!

No, ale teď už rychle k tématu tohoto článku. Po příchodu domů se mi moje nálada zlepšila úplně maximálně, protože tam na mě čekal balíček od Niky (blog nemá, ale spousta z vás ji bude jistě znát jako svou komentující). Domluvily jsme se spolu před několika týdny na knižním swapu a v úterý jsme obě balíčky odeslaly. No a včera už jsme je měly doma. A já jsem naprosto nadšená!

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



3. září 2015

Název: Královna Tearlingu
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Královna Tearlingu #1
Počet stran: 432
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Yoli

Anotace: Fascinující fantasy příběh dlouho ztracené královny, její nejisté a nebezpečné cesty na trůn a přátelství i hlubších vztahů, které vznikají, když se temné nadpřirozené síly snaží zničit poslední zbytky dobrých, spravedlivých a věrných. 






Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



2. září 2015

středa, září 02, 2015
10 komentářů štítky

Mám tu další balíček. Jde o můj první recenzní výtisk od Knihcentra, tak snad se mi bude knížka líbit, abych ji nemusela pomluvit :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



1. září 2015

úterý, září 01, 2015
2 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.
 

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This