31. května 2015

neděle, května 31, 2015
8 komentářů štítky , , , ,
Název: Slepá důvěra
Autor: Kay Hooper
Žánr: Fantasy
Díl: 13.
Počet stran: 294
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Alpress

Anotace: Emma se narodila a vyrůstala v poklidném městečku Baron Hollow. Jenže pak se stala nehoda a po ní... následovaly noční můry, prostoupené nevýslovnou temnotou, ochromující hrůzou a zoufalstvím žen neúprosně štvaných do náruče smrti.
Nikdo se však nepohřešuje ani se nenašla žádná mrtvola, a tak Emma přičítá děsivé sny své představivosti. Dokud nepřijede její sestra Jessie...




Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



30. května 2015

sobota, května 30, 2015
2 komentáře štítky
zdroj: readingicon.com
Květen už je u konce a já vám přináším své nové přírůstky do knihovny. Jako obvykle z nich mám nesmírnou radost a neustále se na ně dívám, abych se ujistila, že jsou ty zlatíčka teď vážně moje. Zajímá vás, co je u mě nového?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



sobota, května 30, 2015
6 komentářů štítky
zdroj
Název: Teen Wolf (Vlčí mládě)
Země původu: USA  
Roky vysílání: 2011 - ???? 
Domovská stanice: MTV 
Tvůrce: Jeff Davis  
Žánr: Drama, Horor, Romantický, Teen

Hlavní obsazení: Tyler Posey (Scott McCall), Dylan O'Brien (Stiles), Holland Roden (Lydia Martin), Crystal Reed (Allison Argent), Colton Haynes (Jackson Whittemore), Tyler Hoechlin (Derek Hale), Arden Cho (Kira Yukimura), Shelley Hennig (Malia Tate), Dylan Sprayberry (Liam Dunbar), Linden Ashby (Sheriff Stilinski), JR Bourne (Chris Argent)

Popis: Mladý outsider Scott se jedné noci potlouká po lese, když je napaden vlkodlakem. Naštěstí ze souboje vyvázne jen s kousnutím. Ale brzy si začne uvědomovat, že se s ním něco děje... (zdroj: serialzone)
zdroj

Co na to já?
Teen wolf byla taková moje srdcovka hned od prvního dílu. Ihned jsem se do seriálu zamilovala a byla jsem si jistá, že se ho jen tak nepustím. A taky jsem se ho nepustila. Za chvíli začne už pátá řada a já mu jsem stále věrná (sice si užívám společnosti i spousty jiných seriálů, ale k Teen wolf se vždycky vracím, takže to mám povolené - máme takový volnější vztah). Když se teďka ohlédnu zpátky, tak se mi chce smát, když vidím fotky hlavních představitelů z první série, protože tam opravdu připomínali roztomiloučké děti, kteří sotva vkročili na střední, ale během děje neuvěřitelně vyspěli. Seriál se taky postupem času stává temnějším a zamotanějším, protože se tam objevuje stále víc nadpřirozených bytostí, ale mně se to líbí. Miluju akční seriály, a pokud jsou k tomu ještě fantasy, ocitám se v ráji. A navíc v tomhle skvostu nechybí ani humor! A je ho tam pořádně! Minimálně postava Stilese mě pokaždé neuvěřitelně rozesměje. U toho si můžu být vždycky jistá, že mě pobaví nějakými svými hlody, které jsou opravdu bezkonkurenční. A navíc Stilese hraje Thomas z Labyrintu, takže pokud seriál ještě někdo nesledujete, honem do toho! :)

 
Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



29. května 2015

pátek, května 29, 2015
4 komentáře štítky

Možná jste si všimli, že jsem na TAGy docela ujetá, takže jsem při přečtení tohoto ani na chvilku neváhala a rozhodla se ho taky vyplnit. Našla jsem ho na blogu Moje dumání.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



Název: Dech
Žánr: Dystopie, Fantasy
Díl: Dech #1
Počet stran: 264
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: Baronet

Anotace: Nic pro nás není tak přirozené jako dýchání. Představte si ale svět, ve kterém si jen privilegovaní mohou koupit dostatek kyslíku k tomu, aby mohli tančit či si zahrát obyčejný fotbal. Svět, kde chudí jen stěží zaplatí účet za vzduch nezbytný k životu. Svět, v němž po netušené katastrofě přežívá zbytek obyvatel v hermeticky uzavřených městech s vlastní atmosférou. Pustou planetu Zemi, kde nejvzácnějším rostlinným druhem je obyčejný strom. Právě v takovém světě žije Alina, Bea, Quinn a jejich přátelé. Od ostatních mladých lidí se liší svou přemýšlivostí a odvahou něco ve svém okolí změnit. Odvahou nadechnout se jinak než druzí – svobodně.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



28. května 2015

čtvrtek, května 28, 2015
bez komentáře štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



27. května 2015

středa, května 27, 2015
4 komentáře štítky

Včera než jsem odešla do školy, mě poctila svou návštěvou pošťačka a dala mi balíček. Žádný jsem nečekala, takže jsem absolutně netušila, co v něm má být. Došlo mi to, až když jsem se podívala a zjistila, že mi ho zaslalo AlbatrosMedia.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



26. května 2015

úterý, května 26, 2015
4 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



25. května 2015

pondělí, května 25, 2015
10 komentářů štítky , , , ,
Název: Papírová města
Autor: John Green
Žánr: Young adult
Počet stran: 288
Rok vydání: 2014
Nakladatelství: Yoli

Anotace: Po úspěchu románů Hvězdy nám nepřály a Hledání Aljašky vychází nyní v českém překladu další dílo veleúspěšného autora Johna Greena, který si i u nás bleskurychle získal početný fanklub. Hrdinou je Quentin Jacobsen, normální, tak trochu bojácný kluk, který má od dětství rád nespoutanou Margo. Ta mu pak jednoho dne nečekaně zaklepe na okno a vtáhne ho do podivuhodného dobrodružství. Když dívka další dny ve škole chybí, Quentin začne pátrat a brzy si uvědomí, že pro něj zanechala určité stopy. Znal vlastně Margo? A co jsou papírová města, s nimiž se nyní stále setkává? Oblíbený autor přináší brilantní příběh nabitý upřímnými emocemi, který nenechá čtenáře chladným.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



24. května 2015

neděle, května 24, 2015
6 komentářů štítky

Už dlouho jsem nepřišla s žádným novým Tagem, ale zrovna dneska ráno se mi podařilo na jeden obzvlášť pěkný narazit v Knížním světě, tak jsem byla tak troufalá a Tag si od nich vypůjčila.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



23. května 2015

Název: Percy Jackson - Poslední z bohů
Autor: Rick Riordan
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Percy Jackson #5
Počet stran: 408
Rok vydání: 2011
Nakladatelství: Fragment

Anotace: Jmenuji se Percy Jackson… Blíží se mé šestnácté narozeniny. V Táboře polokrevných však nechystáme oslavy, nýbrž výpravu do války. A místo blahopřání jsem si vyslechl dávné temné proroctví, které mi všichni tak dlouho tajili. Bitva, která může znamenat konec světa, začne docela nevinně, když mi přistane na kapotě auta bájný kůň Pegas…Ukáže se konečně, kdo stojí na straně dobra a kdo se přidal k vládci temnot? Kdo válku nepřežije a kdo z ní vyjde jako hrdina?
Zápas o zachování civilizace začíná!



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



22. května 2015

pátek, května 22, 2015
4 komentáře štítky
zdroj
Název: Nikita
Země původu: USA
Roky vysílání: 2010 - 2013
Domovská stanice: The CW
Tvůrce: Craig Silverstein
Žánr: Drama, Akční

Hlavní obsazení: Maggie Q (Nikita Mears), Shane West (Michael Bishop), Lyndsy Fonseca (Alexandra 'Alex' Udinov), Xander Berkeley (Percival 'Percy' Rose), Melinda Clarke (Amanda Collins), Aaron Stanford (Seymour Birkhoff), Noah Bean (Ryan Fletcher), Devon Sawa (Owen Elliot), Tiffany Hines (Jaden)

Popis: Nikita je mladá žena, které se podařilo uniknout ze spárů tajné vládní organizace, pro kterou dělala (pod zástěrkou boje proti zločinu) špinavou práci. Nyní je na svobodě, ale to neznamená, že na ní její bývalý "zaměstnavatel" zapomněl...(zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Kdo jste si už přečetli nějaké moje články nebo komentáře, asi víte, že miluju akční knihy a seriály. Proto pro vás nejspíš nebude překvapení, že jsem se zamilovala i do špionského seriálu Nikita, který je o bývalé nájemné vražedkyni, která teď bojuje proti organizaci, která ji vycvičila. Seriál je plný vynikajících a sympatických herců a díky akcí nabitým scénám mě příběh pohltil okamžitě. První dvě série jsem sledovala opět jako maraton, kdy jsem tahala jeden díl za druhým. Třetí série mě trochu zklamala a někde v polovině jsem ji dokonce přestala sledovat, ale po pár měsících, kdy ve mně neustále hlodal hlásek, že to takhle přeci nemůžu nechat, jsem se k Nikitě vrátila. Dokoukala jsem třetí řadu a najednou mě začala zase bavit, až jsem se divila, co se mi na ní předtím nezdálo. A zkrácená finálová série pro mě byla jako zákusek - byla naprosto dokonalá, snad ještě lepší než první řada! Perfektnější zakončení tvůrci snad ani nemohli vymyslet. Pokud jste tedy Nikitu ještě neviděli, rozhodně vám ji doporučuju.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



21. května 2015

čtvrtek, května 21, 2015
4 komentáře štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



20. května 2015

Název: Percy Jackson - Bitva o labyrint
Autor: Rick Riordan
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Percy Jackson #4
Počet stran: 384
Rok vydání: 2011
Nakladatelství: Fragment

Anotace: Jmenuji se Percy Jackson… Je mi skoro 15. Svět kolem se zdá být čím dál nebezpečnější. Tábor polokrevných už není, co býval. Luke s Kronovou armádou se snaží dostat se za jeho hranice. Vydáváme se do prastarého Daidalova labyrintu. Jdeš do toho s námi? Musím tě ale varovat, důmyslné podzemní bludiště může člověka dovést kamkoli, zmást, dohnat k šílenství a zahubit…




Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



19. května 2015

úterý, května 19, 2015
2 komentáře štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



18. května 2015

pondělí, května 18, 2015
6 komentářů štítky

Po opravdu dlouhé době jsem si našla čas na splnění dalších úkolů do Destrukčního deníku. Vím, že se s tím loudám, ale já na něj vážně nemám vůbec čas. Ale aspoň mi dlouho vydrží :D

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



17. května 2015

neděle, května 17, 2015
2 komentáře štítky ,

Zdravím lidičky. Dneska tu jsem s novou a poněkud netradiční recenzí. Zvykli jste si na knižní recenze a nejspíš i na moje doporučování seriálů, což typické recenze nejsou. Tentokrát jsem se ale pustila do recenze zcela jiného levelu. Dneska Vám totiž doporučím mýdla PurPur :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



16. května 2015

sobota, května 16, 2015
8 komentářů štítky

Včera k večeru mi dorazil balíček, který jsem si sama objednala. Pošťák byl mlaďák (asi kolem pětadvaceti) a byl nějaký zmatený. Nejdřív si mě zavolal dolů k baráku, kde se mi omluvil, že zapomněl můj balíček v autě, a musel se pro něj vrátit, pak hledal doklad a já bojovala s výbuchem smíchu. Pátky jsou holt mrchy :D

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



15. května 2015

pátek, května 15, 2015
2 komentáře štítky
zdroj
Název: Chicago P.D.
Země původu: USA
Roky vysílání: 2014 - ????
Domovská stanice: NBC
Tvůrce: Derek Haas
Žánr: Drama, Krimi


Hlavní obsazení: Jason Beghe (Henry 'Hank' Voight), Jon Seda (Antonio Dawson), Sophia Bush (Erin Lindsay), Jesse Lee Soffer (Jay Halstead), Elias Koteas (Alvin Olinsky), Patrick John Flueger (Adam Ruzek), Marina Squerciati (Kim Burgess), Laroyce Hawkins (Kevin Atwater), Archie Kao (Sheldon Jin)

Popis: Příběh o 21. okrsku policejního oddělení v Chicagu. Okrsek je rozdělený na dvě rozdílné skupiny. První jsou policisté v uniformách, kteří používají k boji proti pouličnímu zločinu hlavně pěsti. Druhou skupinou je speciální jednotka, která se soustředí na velké přestupky – organizovaný zločin, překupnictví drog, vraždy atd. (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
V současné době jsou už všemožné kriminálky a policejní dramata dost ohraná, protože jich bylo ještě nedávno v televizi spousta. Dnes už jich tolik není, ale i tak se jich pořád dá najít hodně. Právě kvůli tomu, že je to už ohrané téma a řeší se tam v podstatě pořád to samé, jsem se policejním seriálům spíš vyhýbala, ale na Chicago P. D. mě nalákala herečka Sophie Bush, kterou zbožňuju už od dob One Tree Hill. Říkala jsem si, že to kvůli ní zkusím a velmi rychle jsem si zamilovala i další herce a postavy, které hrají, a už to jelo. Stala jsem se závislá na dalším seriálu. Chicago mě vážně dostalo a já se každý týden nemůžu dočkat dalšího dílu. Velkým lákadlem je i hlavní protagonista – detektiv Voight, který chce každý případ vyřešit za každou cenu a nebojí se kvůli tomu porušovat pravidla (ani ty, co se týkají samotného života a smrti). Je to takový dobrý padouch v hlavní roli, protože se nebojí vzít ani úplatek a občas nějakému šmejdovi na oplátku pomoct, ale zároveň si bere hodně k srdci těžké zločiny, které v žádném případě nepromíjí. 
Jediným problémem seriálu je to, že je spin-offem hasičského dramatu Chicago Fire a oba seriály se v průběhu různě propojují, že si policajti odskočí na návštěvu k hasičům a zase opačně. A vzhledem k tomu, že já hasiče už nesleduju, protože mě přestali bavit, mám občas problém se zorientovat, když se najednou začnu dívat na epizodu, která navazuje na nějakou od hasičů. Naštěstí to ale není nic tak strašného a zvládám to. Pokud byste se ale chtěli začít dívat na oba seriály, můžu to jedině doporučit, protože budete mít výhodu.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



14. května 2015

čtvrtek, května 14, 2015
8 komentářů štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



13. května 2015

Název: Percy Jackson - Prokletí Titánů
Autor: Rick Riordan
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Percy Jackson #3
Počet stran: 336
Rok vydání: 2010
Nakladatelství: Fragment

Anotace: Že mám moc po svém otci, bohu moří Poseidonovi, už víš... Že patřím do Tábora polokrevných, už taky víš... Ale na spoustu otázek neznám odpovědi ani já. Kam se poděla bohyně Artemis? Jaké nebezpečné a záhadné příšeře byla na stopě? Mám na sebe vzít děsivé Titánovo prokletí, kterým by se naplnilo proroctví Orákula? Jsem Percy Jackson a vydávám se se svými přáteli z Tábora polokrevných na další výpravu do mytologického světa. Vezmeme tě s sebou, chceš?




Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



12. května 2015

úterý, května 12, 2015
6 komentářů štítky

Úterní meme, které pořádá Should Be Reading. O co se jedná?

  • Vezměte knihu, kterou momentálně čtete.
  • Otevřete ji na libovolné stránce.
  • Napiště dvě teaserové věty bez spoilerů.
  • Sdílejte název knihy a autora.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



Název: Spirit Animals: Skrytá hrozba
Žánr: Fantasy, Pro děti
Díl: Spirit Animals #2
Počet stran: 184
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: Fragment

Anotace: Jen několik vyvolených obyvatel Erdasu dokáže vyvolat spirituální zvíře. Conorovi, Abeke, Mej-lin a Rolanovi se to podařilo a díky tomuto poutu mohou získat nadlidské schopnosti. Co když ale existuje ještě jiná možnost, jak spirituální zvíře vytvořit a získat tak nad ním absolutní moc? A co kdyby tento dar zneužil někdo se sobeckými záměry?
Naši čtyři hrdinové si na sebe a na své zvířecí pomocníky teprve zvykají. A není to právě jednoduché. Když se objeví krutý nepřítel, který je hodlá zničit, bude to pro ně těžká zkouška. Spojí je, nebo rozdělí?




Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



10. května 2015

neděle, května 10, 2015
8 komentářů štítky
zdroj
Název: Galavant
Země původu: USA
Roky vysílání: 2015 - ????
Domovská stanice: ABC
Tvůrce: Dan Fogelman
Žánr: Komedie, Hudební

Hlavní obsazení: Joshua Sasse (Galavant), Karen David (Isabella), Mallory Jansen (Madalena), Timothy Omundson (Richard), Luke Youngblood (Sid), Vinnie Jones (Gareth), Darren Evans (kuchtík Vincenzo)

Popis: Bylo nebylo, hrdina Galavant statně porážel draky, byl ochráncem nevinných a méně šťastných. Jednoho dne však zlý král Richard podlehne kouzlu Galavantovy lásky Madaleny a unese ji. Ve svatební den Madaleny a Richarda se Galavant statečně probojuje do paláce, aby zachránil svou lásku. A zde, v momentě, kde všechny pohádky většinou končí, náš příběh teprve začíná. Madalena ochromí Galavanta, když mu oznámí, že si raději zvolí slávu, bohatství a korunu, a zlomí tak hrdinovo srdce. O pět let později se s Galavantem opět setkáváme, když upíjí svůj žal. Kompletně se vzdal svého hrdinství, není ve formě a je to prostě zlomený člověk. Jeho věrný pomocník Sid však vidí příležitost, když do města přijede princezna Isabella, která hledá "zdatného Galavanta". Isabella ho požádá, aby zachránil její království od zlého dobyvatele, kterým není nikdo jiný než král Richard. Galavant musí nasednout zpět do sedla, obecně i doslova, aby se pomstil svému nepříteli, vyhrál zpět Madalenu a zajistil si tak svůj pohádkový konec. Hrdina si však neuvědomuje, že mu Isabella možná neřekla úplně celý příběh... (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Kdo neznáte Galavanta, koukejte to napravit! Na stránce serial-zone to byl letos obrovský hit, který si tam zamiloval naprosto každý fanoušek seriálů – včetně mě. Věřte mi, že zatím jsem vám seriály jen doporučovala, ale Galavanta vám přímo nutím, protože je to opravdu dokonalost! Je to komediální muzikál, který místy připomíná spíš pořádně praštěnou parodii, ale je to neskutečná sranda! Má pouze deset epizod a navíc má každá epizoda jen dvacet minut, takže zkouknout tenhle skvost nikoho nezabije. Věřte mi, že stojí za to. Snad nikdy jsem se u žádné komedie tolik nezasmála, protože tenhle seriál si je vědom toho, že je to ptákovina na entou a nebojí se to přiznat. Díky tomu se v něm objevuje nenucený humor, až jsem musela místy i brečet smíchy. 
Každá postava je perfektní a doopravdy každou z nich miluju, což se mi snad nikdy nestalo. Vždycky si najdu někoho, kdo mi leze na nervy, ale tady k tomu prostě nedošlo. Tady právě naopak mám problém říct, koho z nich mám nejradši. Herci jsou perfektní a vážně všichni umí zpívat, což mě hodně překvapilo. Největším problém tohohle seriálu je ale americké publikum. Zatímco tady to byl hit jako blázen, u nich si nějaké zázračně velké publikum nenašel. Byla jsem si jistá, že Galavant po první sérii skončí a v prodloužení jsem už ani nedoufala, ale světe, div se, ono přišlo! Galavant dostal objednávku na nových deset epizod a já se jich už nemůžu dočkat! Věřím, že se pobavím stejně jako u první série.

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



9. května 2015

sobota, května 09, 2015
4 komentáře štítky

Další kniha z mého nekonečného seznamu, kterou bych si moc ráda přečetla a pokud možno i vlastnila. Která to je?

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



8. května 2015

Název: Šepotání
Autor: A. G. Howard
Žánr: Fantasy, Young adult
Díl: Šepotání #1
Počet stran: 416
Rok vydání: 2015
Nakladatelství: CooBoo

Anotace: Alyssa slyší šepotání květin a hmyzu, je to dar, který připravil o rozum už její matku. Pocházejí totiž z rodiny Alice Liddelové, lépe známé coby Alenky z Říše divů, skutečné inspirace Lewise Carrolla, podle níž stvořil svůj proslulý fantaskní svět.
Když se matčin stav zhorší, nemůže už Alyssa své dědictví dál popírat a zjistí, že na těch fantastických pohádkách, které zná z dětství, je víc pravdy, než by se mohlo zdát. Vydává se na útěk, který zavinila už kdysi dávno právě Alice. Trhlinou v zrcadle se dostane do Říše divů, jež je mnohem ponurejší, než jak ji zná z knížek a stáhne s sebou i svého nejlepšího kamaráda a tajnou lásku Zacha. Na druhé straně už na ně čeká podezřelý, ale svůdný Morpheus a provází je při jejich hledání. Ale dá se mu opravdu věřit?



Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This



pátek, května 08, 2015
4 komentáře štítky
zdroj
Název: Once upon a time
Země původu: USA
Roky vysílání: 2011 - ????
Domovská stanice: ABC
Tvůrce: Edward Kitsis, Adam Horowitz
Žánr: Fantasy, Drama

Hlavní obsazení: Jennifer Morrison (Emma Swan), Jared Gilmore (Henry Mills), Lana Parilla (Zlá královna / Regina Mills), Josh Dallas (Princ James David / David Nolan), Ginnifer Goodwin (Sněhurka / Mary Margaret Blanchard), Robert Carlyle (Rampelník / pan Gold), Colin O´Donoghue (Kapitán Hook / Killian Jones), Emilie de Ravin (Kráska / Belle), Meghan Ory (Červená karkulka / Ruby), Michael Raymond-James (Baelfire / Neal Cassidy), Georgina Haig (Elsa)

Popis: Pohádky existují. A v jedné z nich zlá čarodějnice všechny postavy z pohádkového světa zaklela a uvěznila ve skutečném světě, kde si už nikdo z nich nepamatuje kým původně byl... (zdroj: serialzone)

Co na to já?
zdroj
Once upon a time je momentálně jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Začala jsem ho sledovat po skončení první řady, takže jsem mohla zkouknout tolik dílů za sebou, kolik jsem jen chtěla. Netahala jsem ale bláznivě jeden díl za druhým, protože mě první série nijak zvlášť nebavila a sledovala jsem ji spíš z nudy, protože jsem neměla co dělat. Druhou řadu jsem si pustila ze setrvačnosti a počítala s tím, že seriál někde v průběhu přestanu sledovat. Byla jsem proto opravdu nesmírně překvapená, že mě začal bavit. A od té doby se v mých očích seriál jen a jen zlepšuje. Vše to začalo příchodem postavy Kapitána Hooka, kterého upřímně miluju, a to dokonce tak moc, že bych se s největší pravděpodobností přestala na seriál dívat, kdyby jeho postava jakýmkoliv způsobem odešla. 
Miluju pohádky všeho druhu a nejednou jsem si se svou fantazií představovala, jak by to vypadalo, kdyby se všechny pohádky skloubily dohromady a já mohla sledovat společné počínání jejich hrdinů a padouchů. I přesto, že se jedná o pohádky, děti bych na seriál ale asi koukat nenechala, protože je to poněkud temnější příběh než originály. Pokud tedy máme rádi pohádky všeho druhu, OUaT je rozhodně seriál pro vás. A pokud vás nebude první řada bavit, nevzdávejte to a dejte šanci i té druhé. Já zatím byla asi nejvíc spokojená se třetí sérií :)

Email This Share to Facebook Share on Google Plus Share to Twitter Pin This